Ga naar hoofdinhoud

Nederland voorlopig derde in Nations Cup Falsterbo na Grand Prix

Hans Peter Minderhoud met Zanardi. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In Falsterbo werd vandaag het eerste onderdeel van de Nations Cup dressuur gereden. In de Grand Prix was het Daniel Bachmann Andersen die er met de overwinning vandoor ging. De beste Nederlander was Hans Peter Minderhoud die net naast het podium eindigde. Nederland staat na de Grand Prix voorlopig derde achter Zweden en Duitsland. 

Bachmann Anderssen zette met zijn KWPN’er Blue Hors Zack (v.Rousseau) een score neer van 77,500 en hield daarmee de concurrentie meer dan 2% achter zich. De proef van Patrik Kittel en Well Done de la Roche CMF (v.Fürstentraum) werd met 75,196% gewaardeerd en daarmee eindigde de Zweed als tweede.

Top vier

Zijn landgenoot Juliette Ramel maakte het Scandinavische podium compleet. Ramel kreeg met Wall Street JV (v.Wie Weltmeyer) 72,717 toebedeeld en pakte een derde prijs. Hans Peter Minderhoud viel net naast het podium van de Grand Prix. De Nederlander scoorde met zijn Zanardi (v.Rubels) 72.283% en werd vierde in de proef.

Landenstrijd

In de Nations Cup staat Zweden voorlopig bovenaan. Vooral dankzij de tweede en derde plaatsen van Kittel en Ramel staat het land nu op 16 plaatsingspunten. De Duitsers plaatsen zich alle vier bij de beste acht en daardoor staat Duitsland op het moment tweede met 18 plaatsingspunten. Naast Minderhoud kwamen ook Thamar Zweistra (70,761% met Hexagon’s Double Dutch), Patrick van der Meer (70,087% met Chinook) en Danielle van Mierlo, die debuteerde in een 5* landenwedstrijd (66,957% met Dayano), voor Team NL aan de start. Met een totaal van 23 plaatsingspunten staat het Nederlandse team voorlopig derde.

Uitslag GP.

Tussenstand Nations Cup.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook