Ga naar hoofdinhoud

Nederlands dressuurteam CHIO Aken bekend, organisatie ontevreden

Unlimited, hier onder Stephanie Peters.

Volgende week vindt tijdens het prestigieuze CHIO Aken de derde wedstrijd van de Nations Cup dressuur plaats. Voor Nederland komen Danielle Heijkoop met Kingsley Siro, Laurens van Lieren met Hexagons Wellnetta, Stephanie Peters met Unlimited en Diederik van Silfhout met Vorst D in actie. Volgens dagblad Tubantia reageerde concoursdirecteur Frank Kemperman van het CHIO in Aken ontevreden op de Nederlandse afvaardiging. "Ik denk er sterk over om Nederland volgend jaar maar eens geen uitnodiging te sturen."

In Vidauban won het Nederlandse team de première van deze Nations Cup competitie en Nederland brengt dit weekend tijdens CHIO Rotterdam Edward Gal met Glock’s Undercover, Hans Peter Minderhoud met Glock’s Romanov, Patrick van der Meer met Uzzo en debutante Madeleine Witte-Vrees met Blom’s Wynton aan start. Kemperman: “Rotterdam is voor de Nederlanders een observatiewedstrijd voor het EK in Denemarken. Laten we eerlijk zijn, drie van de vier plaatsen van Nederland voor dat EK staan toch al vast. Bovendien hebben bijvoorbeeld Edward Gal en Hans Peter Minderhoud meer dan één goed dressuurpaard.”

Na de seizoensafsluiting in Hickstead volgt een evaluatie om te zien of de wedstrijdserie volgend jaar een vervolg moet krijgen. Het CHIO in Aken vindt plaats van 21 tot en met 30 juni 2013.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst.

Bron: Horses / Tubantia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook