Ga naar hoofdinhoud

Nederlands dressuurteam wint goud op Maccabi Games

Pascale de Miranda met Bugatti. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Onder tropische weersomstandigheden heeft het Nederlandse dressuurteam vandaag de gouden medaille behaald op de European Maccabi Games in Berlijn. Met een eerste, tweede en derde plaats, eiste de Nederlandse equipe met overmacht de hoogste trede van het ereschavot op.

De landenproef van de ‘Joodse Olympiade’ werd gewonnen door Pascale de Miranda. Zij reed haar Sandro Hit-zoon Bugatti naar een score van 76,458%. Deze combinatie werd vorige maand op het NK zesde in het ZZ-Zwaar. Ireen de Leeuw eindigde als tweede. Zij kreeg voor haar proef met Tolando-dochter Chicca 75,042%. Malka Prosman en Las Vegas (v. Lucky Champ) maakten met 74,458% de geheel oranje gekleurde top 3 compleet. Chaja Kolthoff reed met haar Sir Holtrup-ruin Sir 68,042% bijeen, wat het wegstreepresultaat betekende.

Het driekoppige jurypanel, gevormd door de FEI-juryleden Christophe Hess (Duitsland), Christof Umbach (Luxemburg) en Victoire Mandl (Oostenrijk), beloonde het Duitse team met zilver en het Amerikaanse team met de bronzen medaille.

Morgen in de individuele wedstrijd starten alle combinaties met een schone lei. De Nederlandse ruiter Oliver Gotlieb, die op individuele basis meerijdt, komt met zijn merrie Zeta dan ook aan de start.

Dreigementen van neonazi’s hebben gezorgd voor een scherpe beveiliging van de sporters en het Berlijnse stadion, dat voor de Olympische Spelen van 1936 werd gebouwd. Vooralsnog zijn er geen onregelmatigheden geweest.

Lees hier meer over de geschiedenis van de Maccabi Games.

Bron: Horses.

 

4 reacties op “Nederlands dressuurteam wint goud op Maccabi Games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook