Ga naar hoofdinhoud

Nederlands kampioene Lichte Tour Lynne Maas: ‘Het was m’n droom’

"Het was m'n droom om met de merrie Nederlands kampioen te worden", zei Lynne Maas toen ze het kampioenslint van de Lichte Tour had om gekregen. Maas pakte de titel door met Electra de afsluitende kür op muziek te winnen met 75.900%. Patrick van der Meer klom met de KWPN-hengst Chinook naar de zilveren positie door achter Lynne Maas tweede in de kür te worden. Het brons was voor Marieke van der Putten met Emporio MB.

“Eigenlijk ben ik nog sprakeloos, ik kan het gewoon niet geloven”, was de reactie van Lynne Maas nadat ze met de achtjarige Jazz-merrie Electra de titel in de Lichte Tour had gewonnen. “Gisteren liep ze nog een fantastische proef, ze gaf me een ruig gevoel. Vandaag wilde ik minder risico nemen, iets meer op de ontspanning rijden. Toch kreeg ik weer een foutje in de wisselserie. Het lijkt wel of er een vloek op rust, ik reed nooit fouten in de series. Nu ging ik blanco in de proef, wilde gewoon lekker rijden en dat is goed uitgepakt.”

Aanleg voor piaffe-passage

Lynne Maas wil de merrie nu verder trainen voor het hogere werk: “Ze heeft veel aanleg voor piaffe en passage. Op het WK in Ermelo heb ik me nog bijgeschreven voor de internationale Lichte Tour rubriek en dat wordt dan de laatste keer voor de overstap naar de Zware Tour.”

Zilver voor Van der Meer en Chinook

Patrick van der Meer en Chinook. Foto: www.arnd.nl

In het kampioenschap klom Patrick van der Meer op naar de tweede plaats. Zijn uitstekend gelukte kür met de Vivaldi-zoon Chinook werd met 75.800% gewaardeerd, slechts 0.1% minder dan Lynne Maas. Na het eerste onderdeel stond Van der Meer nog op plaats zes.

Marieke van der Putten wint brons

Marieke van der Putten behield met de Armani-zoon Emporio MB de derde plaats. In de einduitslag bleef ze Diederik van Silfhout net voor. Van Silfhout reed in de kür Scenario 2 (v. Sorento) naar de derde

plaats.

Klik hier voor de uitslag van de kür.
Klik hier voor de einduitslag.

Marieke van der Putten en Emporio. Foto: www.arnd.nl

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.