Ga naar hoofdinhoud

Nederlands paradressuur team wint Nations Cup

Frank Hosmar met Alphaville. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de landenwedstrijden gingen de Nederlandse paradressuurruiters al sterk van start op het CPEDI Überhernn en met de prestaties in de individuele proeven van de tweede dag erbij won Oranje de Nations Cup. Net als in de teamtest stonden Nicole den Dulk en Frank Hosmar bovenaan in hun Grades, maar ook Lotte Krijnsen en Demi Vermeulen pakten individueel een top drie-klassering mee.

Net als op de eerste dag won Den Dulk met haar paard Wallace N.O.P. (v. Future) de grade 2 en werd tweede op Faust (v. Fidertanz). Met Wallace kwam ze uit op 70,735%, iets lager dan vrijdag en met Faust kreeg de amazone 69,804%, net iets meer dan de dag ervoor. Hosmar deed hetzelfde in de grade 5, winnen op Alphaville N.O.P. en tweede worden met zijn andere Sandreo-zoon Guetta, maar hij verbeterde de scores ten opzichte van vrijdag met beide paarden. Met zijn Olympiadepaard betekende dat een totaal van 73,651% en met Guetta 70,714%.

Vermeulen en Van der Horst

Vermeulen redde het in de individuele proef net niet om net als in de teamtest tweede te worden en eindigde op de derde plek met  Ciska II (v. Samba Hit) met 69,265%. Rixt van der Horst maakte ook deel uit van het team en eindigde in de individuele proef op de zesde plaats met  Findsley (v. Belissimo M) met 66,618%.

Nog meer successen

Naast de prestaties van de teamleden waren er nog meer Nederlandse successen te vieren. In grade 2 was Estee Gerritsen met Zastron, naast Den Dulk, met 68,039% en de vierde plek de tweede Nederlander in de top 5. In grade 3 mocht Annemarieke Roling zich met Doo Schufro met 68,627% achter Vermeulen opstellen voor de prijsuitreiking en ze werd gevolgd door Yvette Overgoor met Flynn met 65,049%. Lotte Krijnsen kwam zaterdag als eerste aan de beurt in de individuele proef en eindigde op de tweede plaats met haar Rosenstolz met 67,520%. Demi Haerkens eindigde in deze proef op de zevende plek met Dude met 66,829%.

 

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.