Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse amazones scoren in Biarritz

Joyce Lenaerts & Euro. Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl

Het zijn de Nederlandse amazones die de dienst uitmaken op CDI Biarritz. Zowel in de jonge paardenrubrieken, de ponyrubriek en de Inter I ging de overwinning naar een amazone van Nederlandse komaf. 

Joyce Lenaerts begon haar dag goed door bij de jonge dressuurpaarden de zege te pakken met Google. De Ampere-nakomeling scoorde hoog op de stap, waar ze een 8.5 voor ontving. Met een score van 80 punten liet zij Karen Nijvelt met Top’s Go For It achter zich. Deze combinatie scoorde 77 punten. Annemieke van der Horst-Meeus maakte het Nederlandse succes compleet door met Guinness v/d Wolfshoeve (v. Don Schufro) derde te worden.

Raak

Bij de zevenjarigen was het wel raak voor Nijvelt. Met Elysias (v. Jazz) reed zij een score van 76.397 punten bij elkaar. Daarmee hield zij Thamar Zweistra met Oldi 67 (v. Swagman), die 72.910 punten voor hun optreden verdienden, ruim op afstand. Dominique van der Horst pakte met Exel (v. Rousseau) de derde plek.

Opnieuw Lenaerts

Na de winst met Euro (v. Voice) in de Prix St. Georges van gisteren, mocht Lenaerts zich vandaag opnieuw als eerste opstellen, ditmaal in de Inter I-rubriek. Een score van 69.579% was voldoende voor de overwinning. De Belgische Brecht d’Hoore werd met Sniper van de Helle (v. Sunny Boy) tweede met 69.368%. Jean Francois Combevace noteerde met Django de Charry (v. Dancier) 67.921%, goed voor de derde plek.

Felle strijd

Moest Coco Soffers gisteren nog genoegen nemen met de tweede plek, vandaag deed de amazone er een schepje bij bovenop door de individuele proef bij de pony’s te winnen. Hoewel er geen andere buitenlandse combinaties aan de start verschenen, streden de pony-amazones er vol voor.

Soffers scoorde met Don’t Forget Me 73.659% en bleef daarmee Danique Swinkels met Casimir de Luxe ruim voor. Deze combinatie zag een score van 70.976% op het scorebord verschijnen. Met haar andere pony, Golden Saco, werd Swinkels ook derde.

Klik hier voor de uitslag van de jonge dressuurpaarden.
Klik hier voor de uitslag van de zevenjarigen. 
Klik hier voor de uitslag van de Inter I.
Klik hier voor de uitslag van de individuele proef pony’s.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook