Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse combinaties laten opnieuw van zich horen in Le Mans

Zoë Kuintjes met Primeval Brittsion Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De afgelopen dagen behaalden de Nederlandse dressuurcombinaties al mooie resultaten op het CDI in Le Mans en ook zaterdag was weer een succesvolle dag voor Oranje. Zo begon Yoeki Bos de dag met een zege in de U25-rubriek, won Zoe Kuintjes de individuele Young Rider-proef en  stonden Micky en Amber Schelstraete vooraan bij de prijsuitreikingen van de pony's en de Children.

Bos was met Vivaldi (v. Jazz) de enige Nederlandse combinatie in de U25 en schreef met 69,176% unaniem de zege op haar naam. Op facebook laat de amazone uit De Hoef weten ‘Ontzettend fijn gereden te hebben, ondanks een flinke fout in de tweeërs. Super blij met deze fantastische start van het wedstrijdseizoen.’

Young Riders

De zege van Kuintjes met Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall I) bij de Young Riders was niet helemaal unaniem. Een van de juryleden zette de op de derde plaats geëindigde Carlijn Vaessen met Fossbury (v. Ampere) bovenaan, maar het totaal van 70,392% van Kuintjes was genoeg om voor de tweede dag op rij vooraan te staan bij de prijsuitreiking. De vijfde plaats in deze rubriek was voor de Griekse amazone Theodora Livanos met Petra van Esch haar voormalige Grand Prix-paard Fido Dido (v. Florencio) met een totaal van 68,284%

Pony’s

Micky Schelstraete mocht net als Kuintjes voor de tweede dag op rij de eerste prijs in ontvangst nemen. Ze won de rubriek met Elin’s Noncisdador met 71,532%. Naast Schelstraete eindigden ook Noa van Rijbroek en Lara van Nek in de top drie. Van Rijbroek werd met Cezanne de Luxe door een van de juryleden op de eerste plaats gezet, maar moest met een totaal van 70,315% haar landgenote voor laten gaan. Van Nek bleef net onder de zeventig procent met de regerend Nederlands kampioen Baumann’s Despino. Zij kwam uit op 69,730%.

Amber Schelstraete was de derde Nederlandse, die voor de tweede dag op rij een overwinning boekte. Zij scoorde met Burberry 67,692% bij de Children.

Zware tour

In de Grand Prix Special kwam voor Nederland alleen Agaath van der Lei aan de start met VRBGroups Caron. In de Grand Prix stuurde Van der Lei de Florencio I-zoon met 69,022% naar de vierde plaats, maar in de Special kwam het duo uit op 66,489% en de vijfde plek. Gareth Hughes stond met Classic Briolinca (v. Trento B) op eenzame hoogte en won de rubriek met 76,149%, waarmee hij zowat zeven procent los stond van de concurrentie. In de kür, waar geen Nederlanders aan de start kwamen eiste Hughes de overwinning op me  KK Woodstock (v. Wolkentanz II) met 73,775%.

Junioren

Pem Verbeek was bij de junioren goed voor het beste Nederlandse resultaat. De amazone kreeg 68,284% van de juryleden voor haar proef met  Fernando Torres (v. Florencio) en eindigde daarmee op de derde plaats. De zege in deze rubriek was net als gisteren voor de Luxemburgse Emma-Lou Becca met Komet 282 (v. K2), zij kreeg bijna 71% van de juryleden en was de enige boven de zeventig procent.

Uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook