Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse dressuurruiters winnen FEI Nations Cup in Vidauban

Diederik en Arlando bij hun nationale Grand Prix-debuut. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink-Van Dijk

Vandaag wisten de Nederlandse dressuurruiters het succes van vorig jaar te herhalen en de openingswedstrijd in de FEI Nations Cup in het Franse Vidauban weer te winnen. Laurens van Lieren, Tommie Visser en Diederik van Silfhout zetten samen de sterkste prestatie neer. België eindigde als tweede, gevolgd door Zweden en Duitsland.

“Laurens van Lieren ging als eerste van het trio van start met Ulysses la Haya en had als opdracht om risico-mijdend te rijden. Met drie ruiters was er geen weg te strepen resultaat en Laurens heeft zich top aan de opdracht gehouden. Het was een safe rit, die daardoor misschien net iets meer voorwaarts had mogen zijn”, aldus bondscoach Wim Ernes, over de rit die Van Lieren als derde deed eindigen.

Tommie Visser ging met Vingino zeer voortvarend van start en reed een heel goede proef. “De changementen waren heel mooi. De pirouettes waren misschien iets groot, maar Vingino bleef mooi in het ritme. In de laatste piaffe had een fractie meer stabiliteit getoond mogen worden”, aldus Ernes. Door de goede rit van Visser eindigde hij in het individuele klassement als tweede, net voor van Lieren maar achter de individueel rijdende Italiaans Valentina Truppa met Fixdesign Eremo del Castegno.

Diederik van Silfhout moest als laatste ruiter van het Oranje trio rijden en Ernes was lovend. “Arlando wordt dit jaar negen en je ziet hem iedere wedstrijd progressie boeken. In de piaffe en passage toont de hengst erg veel expressie, maar in de details en in de afwerking kan het nog net iets mooier”.

De volgende wedstrijd in deze 6 wedstrijden tellende reeks is tijdens het CHIO Rotterdam (CDIO5*), van 18 t/m 22 juni.

In het omlijstende programma stond ook een wedstrijd in het kader van U-25, voor jeugd onder de 25 jaar op het programma. Daarin zegevierde Dana van Lierop met Jerich Wunschtraum (v. Warkant).

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Horses/ KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook