Ga naar hoofdinhoud

Driemaal Wilhelmus voor Nederlandse dressuurjeugd

Maxime van der Vlist met Bailey, Nederlands kampioen U25. Foto: Quillemette Kraaikamp

In Roosendaal werd vandaag bij de pony's, junioren en U25-ruiters driemaal het Wilhelmus afgespeeld. Maxime van der Vlist won de U25-rubriek, Esmee Donkers nam bij de junioren de eerste prijs in ontvangst en Zoë Kuintjes trok bij de pony's aan het langste eind.

Voor de U25-ruiters stond de kür op het programma. Van der Vlist en Bailey scoorden hier 74,175% en verwezen Denise Nekeman met Boston STH naar de tweede plaats. Het duo noteerde een percentage van 72,700. Stephanie Kooijman en Winston maakten met een score van 72,575% het podium compleet.

Maar het Nederlands feestje werd nog groter. Danielle Houtvast en Utah legden beslag op de vierde plaats met 71,850%. Anne Meulendijks werd met MDH Avanti vijfde, gevolgd door Jill Huijbregts met Zamacho Z.

Overwinning voor junior Donkers

Esmee Donkers en Chaina eisten bij de junioren de overwinning op met 69,234%. Bo Oudhof en Colt Sollenburg werden tweede met 67,248%. Jazmin Yom Tov pakte de derde plaats, gevolgd door Theodora Livanos. Yoeki Bos stuurde Sandman naar 64,820% waardoor zij de top vijf kon afsluiten.

Kuintjes bijna naar 75%

Met haar pony Elin’s Noncisdador danste Kuintjens in de landenproef naar een percentage van 74,658%. Theodora Livanos met Cognac IX en Daphne van Peperstraten met Don Camillo Du Bois scoorden beide 72,265%. Van Peperstraten pakte ook de vierde plek met Wonderful Girl. De top vijf werd afgesloten door Brandy Vos.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook