Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse para-dressuurruiters tweede in landenwedstrijd Deauville

Nicole den Dulk met Wallace. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In het Franse Deauville pakten de Nederlandse para-dressuurruiters de tweede plaats in de landenwedstrijd. De TeamNL-ruiters moesen het sterke Britse team voor laten gaan. Nicole den Dulk was met Wallace N.O.P. de meest succesvolle Nederlandse in Frankrijk. Ze won in de Grade II niet alleen de teamtest maar ook de individuele proef en de kür op muziek.

In Grade V reed Frank Hosmar zijn Olympiade en WK-paard Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) drie keer naar een tweede plaats. Paralympisch kampioene Sophie Wells bleef hem telkens voor. In de afsluitende kür op muziek kwam Hosmar wel dicht bij met zijn 77,675%,Wells scoorde 78,395%.

Oppermachtig

Nicole den Dulk was in haar Grade oppermachtig met Wallace N.O.P.. In alle proeven scoorde ze ruim boven de 70%. De meeste tegenstand kreeg Den Dulk van de Britten die telkens de tweede en derde plaats opeisten.

Anni Meijer en Yvette Overgoor waren de enige twee deelnemers in Grade III. Overgoor won de teamtest met haar paard Flynn. In de individuele proef en in de kür was Meijer op Countrymill Clarc de beste.

 

Uitslag Landenwedstrijd
1. Groot-Brittannië – 70.583%
2. Nederland – 69.440%
3. Rusland – 67.007%

 

Alle uitslagen

Bron: KNHS / Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook