Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse spring- en dressuurploeg CHIO Aken bekend

Bondscoaches Rob Ehrens en Wim Ernes hebben bekendgemaakt wie de Nederlandse eer zullen verdedigen tijdens het CHIO Aken. In het springteam komen Aken-debutant Frank Schuttert met Winchester HS, Gerco Schröder met Glock’s London N.O.P., Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P. en Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN in actie. Wim Ernes heeft er voor gekozen om met een mengeling van drie bewezen combinaties en een aanstormende combinatie naar Aken te gaan.

Alle vier dressuurcombinaties die in Aken van start gaan maken deel uit van het Olympisch kader. Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P. (v. Jazz) vormt, net als Daniëlle Heijkoop met Kingsley Siro N.O.P. (v. Gribaldi) en Hans Peter Minderhoud met Glock’s Romanov (v. Rohdiamant) de ervaring en Katja Gevers mag met Thriller (v. Gribaldi) tot aanstormende combinatie gerekend worden.

Vorig jaar was Nederland nog de winnaar van de Nations Cup van Aken. Dit jaar maakt de landenwedstrijd van het CHIO van Aken geen deel meer uit van de Furusiyya FEI Nations Cup. Volgens de FEI voldeed de organisatie niet aan de voorwaarden die voor deze wedstrijdenreeks zijn opgesteld. CHIO Aken vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 20 juli. Voor beide disciplines staat op donderdag 17 juli de landenwedstrijd op het programma.

De namen van de Nederlandse voltigeurs, eventingruiters en vierspanmenners die aan start komen op het CHIO Aken zijn op dit moment nog niet bekend.

Gerco Schröder zal overigens zeker niet aan start komen met London tijdens de Nations Cup-wedstrijd in Falsterbo. Hij zal twee weken later met zijn topper in actie komen tijdens het internationale concours van zijn sponsor Glock in Treffen.

Bron: Horses / KNHS

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook