Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse successen op CDI Grote Brogel

Op het internationale dressuurconcours in het Belgische Grote Brogel waren gisteren enkele successen voor de Nederlandse ruiters. In de Prix St. George won Romy Bemelmans. Sanne Paulissen won de individuele proef bij de Young Riders. Bij de Children zegevierde Manouk Zuiderent. Morgan Walraven werd tweede bij de pony's en er was een zesde plaats voor Nars Gottmer in de Grand Prix.

Romy Bemelmans pakte een unanieme zege in de PSG met haar Jazz-zoon Hip Hop. Ze scoorde 72.03% en stond bij alle juryleden op kop. De Belg Vincent Marechal werd tweede en derde op de KWPN’ers Calibra (v. Vivaldi) en www.Texel (v. Jazz) met de percentages 68.117 en 67.971. Theo Hanzon en de KWPN-hengst Invershin (v. Charmeur) debuteerden internationaal en pakten prijzengeld mee met hun zesde plaats.

Young Riders en Children

De Young Riders rubriek was klein, slechts drie deelnemers. Sanne Paulissen won de individuele proef met ruim verschil van Athaline van Roey. Paulissen stuurde Flugel (v. United) naar 68.412%. De Belgische Van Roey kwam met Dream Boy (v. Don’t Worry) niet verder dan 64.236%. De Children reden hun teamtest en ook hier maar twee deelnemers. Manouk Zuiderent won op Dollarboy S-G (Don’t Worry) met 69.25%.

Pony’s

20 ruiters gingen van start in de individuele proef voor ponyruiters. Morgan Walraven kwam met Devil’s Kiss Naoni (v. Don Cremello du Bois) op de tweede plek met 71.666%. De Deense Cornelia Munch Sinding won de proef op Terbofens Charico met 75.09%. De andere Nederlandse ponyruiters vielen buiten de prijzen.

Spanjaarden op kop in Grand Prix

De 3* Grand Prix was het hoofnummer gisteren in België. De eerste vijf plaatsen werden ingenomen door de Spaanse ruiters van de longlist voor Tokio. Beatriz Ferrer-Salat en de KWPN’er Elegance (v. Negro) kwamen op kop met 73.695%. Claudio Castilla Ruiz volgde met Alcaide (v. Lobito) met 73.217% en derde werd Severo Jurado Lopez met de Negro-zoon Fendi T met 72.478%. Nars Gottmer werd met Figaro (v. Apache) zesde. Zijn eindscore kwam op 71.674% met een sterk wisselende jurybeoordeling. De jury bij H zette Gottmer op de eerste plaats, de hoofdjury plaatste hem als elfde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook