Ga naar hoofdinhoud

Neelke van Kollenburg maakt dienst uit in LT Den Dungen

Neelke van Kollenburg met Feline. Foto: Foto4U

Neelke van Kollenburg kwam zondag verdienstelijk met twee paarden aan de start in de Lichte Tour in Den Dungen. Met Feline (v. Jazz) won ze de rubriek met 66,03%. Met Etwoolya (v. Painted Black) werd ze derde met 63,31%.

“Voor Feline was het nu de derde start in de Prix St. Georges. Het drafgedeelte ging voor mijn gevoel heel erg fijn. Ik kom er al heel vanzelfsprekend door, zonder dat ik heel veel hoef te sturen of te corrigeren. In de keertwendingen verloren we wel wat punten.. Thuis en met losrijden gaan ze bijna altijd goed, maar inde proef lukken ze nog ziet zo mooi. ook hadden we een fout inde serie om de drie. De score kan dus zeker nog omhoog. de galop moeten we nog iets makkelijker doorkomen, maar dat is een kwestie van meters maken. Het is wel echt een heel fijn en knap paard”, vertelt Van Kollenburg over haar Jazz-nazaat.

Oefeningen geen probleem

“Etwoolya liep voor de tweede keer een Inter I-proef. Dit ging nu al weer makkelijker dan de eerste keer. Bij haar zijn de oefeningen geen probleem en kom ik de proef eigenlijk altijd foutloos door. Het los in het lijf houden is de grootse uitdaging met haar. In de proef wordt ze nog wat strak, wat ten koste gaat van de gedragenheid. Ze mag nog meer op eigen benen gaan”, licht Van Kollenburg de proef met Etwoolya toe.
Jessica Leijser nestelde zich tussen de twee paarden van Van Kollenburg in. Met Djambalya (v. Santano) werd ze met precies 65% tweede.

Jessica Leijser nestelde zich tussen de twee paarden van Van Kollenburg in. Met Djambalya (v. Santano) werd ze met precies 65% tweede.

Hoogste score Philip van Ommen

In de Grand Prix was de zege voor Philip van Ommen. Met Denver IPS (v. Zizi Top) noteerde hij 66,09%.

De eerste proef van het ZZ-Zwaar werd in handicap verreden met de young riders. Milou Dees reed met Francesco (v. Florestan) 65,37% bij elkaar met hun young riders-proef en won daarmee de rubriek.
In de tweede proef was de zege voor Fenna van Ginkel. Zij behaalde met Dashing (v. Hotline) 63%, nadat ze in de eerste proef onder de 60% bleef.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook