Ga naar hoofdinhoud

Nieuw seizoen KNHS Para Dressuur Trophy van start

Archieffoto Glasten Krapels. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De combinaties in de grade III en de gecombineerde II/Ib toonden gisteren proeven van internationaal aanzien volgens jurylid Jacques van der Harst. Glasten Krapels met Wisconti won de grade III met percentages van 69,57% voor de individuele proef en 71,25% voor de teamtest. Winst was er ook voor Nicole den Dulk met Fifty Fifty in de grade II/Ib in de individuele proef. Annemarieke Roling won met Ricochet de teamtest.

Het nieuwe seizoen van de KNHS Para Dressuur Trophy ging gisteren van start. Eerst kwamen de combinaties van grade IV aan start. Deze proef op Z-niveau liet veel combinaties met potentie zien. “Maar er mankeerde ook wat aan de basis, van te eng in de hals worden naar te haastig. De uitzondering was Marin Haantjes-Kirkels die met Dorus-Tetti in de teamtest een B-kaderscore reed van 69,88%”, aldus jurylid Jacques van der Harst.

In de grade III wist Glasten Krapels tweemaal te winnen met Wisconti. Krapels had zijn handen vol aan zijn ijverige ruin van Wolkenstein II maar was desalniettemin tevreden met de behaalde percentages. “De combinatie was fijn in balans en gaf een sympathiek beeld. Echt een combinatie met internationale potentie”, ligt Van der Harst toe. Joyce Campagne volgde met Scout op de tweede plek.

Voor Nicole den Dulk was het een emotionele dag. De dag begon met het afscheid van haar schoonvader Ammerlaan. Vervolgens bleek steun- en toeverlaat Chris Haazen met een ontwrichte arm in het ziekenhuis te zijn beland. De vorige eigenaar van Fifty Fifty bracht het paard naar Harmelen zodat de combinatie aan de start kon verschijnen. Dit deden ze niet zonder succes, de combinatie reed naar een score van 72,76% en won hiermee de individuele proef. Annemarieke Roling won met Ricochet de teamtest. Gert Bolmer werd twee keer derde.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.