Nieuwe datum Belgische dressuur kampioenschappen bekend - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe datum Belgische dressuur kampioenschappen bekend

Een week geleden was Belgium Dressage Events wederom genoodzaakt het Belgisch Kampioenschap Dressuur uit te stellen. Het kampioenschap stond van 20 - 24 mei in Lier op de kalender, maar COVID-19 gooide net als het jaar ervoor roet in het eten. Paardensport Vlaanderen maakte gisteren de nieuwe datum bekend. Van 6 tot en met 10 oktober zal Belgium Dressage Events opnieuw de organisatie op zich nemen in het Azelhof in Lier. 

De organisatie wil op deze manier ook aan amateursporters de kans geven zich optimaal te kunnen voorbereiden. Het concrete voorprogramma wordt nog afgewerkt en bij opening van de inschrijvingen online gezet. 

Wat betreft de opstart van de amateursport, voert zowel Paardensport Vlaanderen als LEWB de druk op de overheid verder op naar het overlegcomité van 11 mei. “We hebben voldoende bewezen dat coronaproof wedstrijden organiseren perfect mogelijk is voor de prof- en topsporters, dus net zomin als de amateursporters begrijpen wij ook niet waarom dat ook voor hen niet het geval zou zijn. We doen er alles aan om alle sporters tijdens het Pinksterweekend weer die langverwachte wedstrijdervaring te kunnen bieden!”, zegt Paardensport Vlaanderen op de website.

Bron Paardensport Vlaanderen

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook