Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe kampioenen bij Bundeschampionat Oostenrijk

De driejarige Furstenberg, de vierjarige Jacarda M, de vijfjarige Flamini en de zesjarige Cantate L wonnen op het Oostenrijks kampioenschap voor jonge warmbloedpaarden wat van 23-25 september 2016 werd gehouden in Stadl Paura. Dit Bundeschampionat voor zelfgefokte paarden is te vergelijken met het Duitse Bundeschampionat, met een onderscheid tussen rijpaarden en dressuurpaarden.

De drie- en vierjarigen werden ingedeeld in de categorie rijpaarden. De vier hoogstgeplaatste paarden kwamen daarna onder het zadel van de gastruiters Clemens Croy en Stefan Peter.

Furstenberg

Bij de driejarigen ging de titel naar hengst Furstenberg (v. Franziskus).  Onder Ulrike Prunthaller liep de bruine hengst naar een score van 8,79 punten, met een 7,5 voor de stap, 9,5 voor de galop en 9,0 voor de draf en het exterieur. Martin Hauptmann en Don Frederico’s Wolkentänzer (v. Don Frederico) werden reservekampioen met 8.46 punten. De nakomeling van Don Frederico scoorde een 9 voor de stap, 8,5 voor de draf en galop en 7,5 voor het exterieur.

Jacarda M

Bij de vierjarigen ging de overwinning naar Jacarda M (v. Zack), die dit jaar ook kampioen van de Oostenrijkse merries werd.  De merrie werd eveneens gereden door Ulrike Prunthaller en scoorde een totaal van 8,76 punten. De merrie kreeg een 8,5 voor de stap, 10 voor de draf, 8,0 voor de galop en 9,0 voor het exterieur. Heinz-Jorg Wächter en Garanca (v. Bretton Woods) reden naar het tweede resultaat en scoorden 8.69 punten. De Bretton Woods-merrie kreeg een 8,5 voor de stap en galop, 9,0 voor de draf en 8,5 voor het exterieur.

Flamini

De dressuurpaarden werden ingedeeld op niveau. De A-level paarden zijn vier of vijf jaar oud. Stefan Lehfellner stond aan kop met de vijfjarige Flamini (v. Fürst Grandios). De bruine hengst scoorde een 8,7 voor de draf, 7,5 voor de stap, 9,2 voor de galop, 9.0 voor de submission en een 8,8 voor de algemene indruk. Hun score van 8,64 punten betekende de overwinning. Heimo Kendlbacher en de eveneens vijfjarige Broadmoars Morgenstern (v. Desperados) werden reservekampioen met 8,58 punten met een 8 voor de draf, 9 voor de stap, 8,4 voor de galop, 9 voor de submission en een 8,5 voor de algemene indruk.

Cantate L

In de finale op L-niveau voor vijf- en zesjarige dressuurpaarden stond de Nederlandse ruiter Bart van den Vorst aan kop met de merrie Cantate L (v. Fiorani) met een totaal van 8,02 punten. De merrie kreeg een 7,8 voor de draf, 8,2 voor de stap, 7,8 voor de galop, 8.5 voor de submission en een 7.8 voor de algemene indruk. Petra Wiesenberger en Moosbachhofs Fingal (v. Fit for Fun) werden tweede met 7,78 punten. Dit paard scoorde een 7,5 voor de draf, 8,0 voor de stap, 7,8 voor de galop, 8.0 voor de submission en een 7.6 voor de algemene indruk.

Bron: Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook