Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe kür voor Glock’s Romanov en Hans Peter Minderhoud + Video

Voor de Europese Kampioenschappen in Herning heeft de bekende componist Joost Peters een nieuwe kür gemaakt voor Hans Peter Minderhoud en de hengst Glock's Romanov: 'Romanov’s Rhapsody'. De kür is een epische compositie geïnspireerd op heroïsche leiders uit de oudheid.

Peters: “De gehele compositie is afgestemd op de bewegingen van Glock’s Romanov. Elk instrument heeft zijn eigen unieke en belangrijke rol”. Hoogtepunten in de nieuwe compositie Romanov’s Rhapsody zijn de krachtige viool-staccato’s  die de vliegende wissels begeleiden, de sterke ritmische bas voor de passage en de engelachtige stemmen bij de piaffe.

Kijk hier naar de video.

Bron GHPC

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook