Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe opzet KNHS Para Dressuur Trophy

Demi Vermeulen hier met Vaness Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hippisch Centrum Harmelen trapt op zaterdag 15 november af met het nieuwe seizoen van de KNHS-Para Dressuur Trophy. De competitie heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het aangepast sporten dressuur zowel in de breedte als in de topsport. Dit jaar heeft de competitie, ten opzichte van voorgaande jaren, een nieuwe opzet gekregen.

De KNHS-Para Dressuur Trophy biedt geclassificeerde ruiters/amazones een uitgebreid aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de internationale FEI-proeven worden uitgeschreven. De selectiewedstrijden dienen als selectiecriterium voor kadervorming en zijn open voor alle geclassificeerde ruiters/amazones met een geldige startpas. De wedstrijden dragen voor bondscoach Joyce Heuitink en de kaderleden bij aan een goede opbouw en observatiemomenten richting het Europees kampioenschap Para-dressuur van 17 tot en met 20 september 2015 in Deauville, Frankrijk.

De competitie heeft ten opzichte van voorgaande jaren een nieuwe opzet gekregen. Er worden nu twee cyclussen met elk drie selectiewedstrijden verreden. Een cyclus wordt afgesloten met een kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam en Indoor Brabant. Om je te plaatsen voor een kwalificatiewedstrijd tellen de beste twee resultaten van de selectiewedstrijden. De zes combinaties met de hoogste competitiepunten over vier van de zes selectiewedstrijden en beide kwalificatiewedstrijden plaatsen zich voor de finale tijdens CHIO Rotterdam, hier wordt een kür op muziek verreden.

Kalender KNHS -Para Dressuur Trophy 2015:

Eerste cyclus
1) Harmelen, 15 november 2014
2) Zuidwolde, 6 december 2014
3) Ammerzoden, 10 januari 2015
Kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam op vrijdag 30 januari 2015

Tweede cyclus
1) nader te bepalen
2) Genemuiden, 21 februari 2015
3) Susteren, 1 maart 2015
Kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant 12 t/m15 maart 2015

Finale tijdens CHIO Rotterdam 17 t/m 21 juni 2015

Bron: Horses/ KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook