Ga naar hoofdinhoud

Gotenburg: Cornelissen overtuigt in Grand Prix

Adelinde Cornelissen ParzivalDe dressuurjury was het vanmiddag roerend eens over de top drie in de Grand Prix van Gotenburg. Met een score van 76,511 procent plaatste de jury Adelinde Cornelissen en haar Jerich Parzival (v. Jazz) unaniem op kop. Zij werd gevolgd door Patrick Kittel en Isabell Werth. Alle drie de deelnemende Nederlandse combinaties wisten zich te plaatsen voor de kür van zaterdag, die geldt als kwalificatie voor de wereldbekerfinale.

De Zweed Patrick Kittel moest een kleine procent toegeven op Cornelissen. Hij zag zijn proef met KWPN’er Watermill Scandic H.B.C. (v. Solos Carex) beloond met 74,638 procent. Isabell Werth legde beslag op plaats drie met 72,319 procent. De Duitse kwam in actie met Warum Nicht FRH (v. Weltmeyer).

Op ruime afstand volgt Jenny Schreven op de vierde plaats. Zij scoorde 69,681 procent met Krawall (v. Focus). Schreven rijdt morgen haar eerste wereldbekerkwalificatie van dit seizoen. Christa Laarakkers legde met 67,170 procent beslag op de negende plaats. Ook zij is daarmee met haar Divoza Horseworld Ovation (v. Cabochon) gekwalificeerd voor de kür.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Gotenburg: Cornelissen overtuigt in Grand Prix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.