Ga naar hoofdinhoud

NK Dressuur: Gerdine Marée wint eerste onderdeel ZZ-Zwaar met 73,61%

Gerdine Marée met Holiday. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het eerste onderdeel van het KNHS Kampioenschap in de klasse ZZ-Zwaar, om de Dressuur Magazine Prijs, kwam op naam van Gerdine Marée. De amazone uit Honselersdijk wist een bescheiden voorsprong op te bouwen richting de concurrentie, die wordt aangevoerd door Mark van de Donk met Donovan (Sir Donnerhall x Rhodium).

Marée reed naar 73,61% en dat betekende de overwinning voor haar Holiday (Dream Boy x Michelangelo). De getalenteerde ruin toonde in alle basisgangen een ongekende kwaliteit en liet meerdere hoge cijfers noteren.

Imponerende Impression

Donovan liet onder Van de Donk eveneens een heel fijn beeld zien, met een mooie aanleuning. De jury kon veel punten kwijt aan de sterk gereden wissels. Nummer drie Diederik van Silfhout stelde Impression (Don Schufro x Ferro) vakkundig voor. Het duo bemachtigde voor hun proef 71,38% en dat betekent de derde plaats voor de pas zesjarige KWPN-hengst. De imponerende Impression gaat met veel balans door de baan en voert met name de galoponderdelen met veel gemak en expressie uit.

Morgen vervolgt het NK Dressuur om 08:30 met de kleine finale van het ZZ-Zwaar. In de middag komen om 15:45 de zes hoogstgeplaatste deelnemers aan de start in de kür op muziek.

Uitslag

Bron: Horses.nl/NK-dressuur.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook