Ga naar hoofdinhoud

FIRA wil KNHS indoorkampioenschap subtop nieuw leven in blazen; KNHS op zoek naar nieuw concept

Kimberly Pap hier met Victory. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het KNHS indoorkampioenschap subtop is slechts een dag 'gestorven' of er klinken al geluiden dat het kampioenschap een nieuw leven wordt ingeblazen. FIRA ‘horses & lifestyle’ platform meldt op haar Facebookpagina hier wel oren naar te hebben. "Het kan natuurlijk niet zo zijn dat dit kampioenschap van de hippische agenda verdwijnt. Dat is een aderlating voor de sport, ruiters, paarden en eigenaren", schrijft het bedrijf op haar social media pagina. De KNHS laat zelf haast gelijktijdig weten op zoek te zijn naar een nieuw concept ter vervanging van het kampioenschap.

Zij vervolgt: “Aankomende periode gaan wij onderzoeken in samenwerking met de ruiters, ambassadeurs en sponsoren hoe we dit kampioenschap opnieuw kunnen inrichten om hier een top evenement van te maken”.

Dalend aantal deelnemers

De KNHS laat het volgende weten: “De afgelopen jaren daalden het aantal deelnemers aan de selectiewedstrijden en het KNHS Indoorkampioenschap Subtop substantieel. Om de Subtop kampioenschappen groter en aantrekkelijker te maken voor deelnemers zijn de afgelopen jaren de rubrieken Children, Junioren, Young Riders en U25 toegevoegd naast de rubrieken ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Zware Tour. Deze rubrieken telden ook mee voor kadervorming. Het toevoegen van de rubrieken bleek onvoldoende. Om meer ruiters te enthousiasmeren voor deelname zijn zij afgelopen edities persoonlijk gevraagd om te starten in de rubrieken waarvoor vrije inschrijving geldt. Het merendeel van deze ruiters gaf aan dat zij geen meerwaarde zien in de kampioenschappen. Daarbij vonden de ruiters het moment van het indoorkampioenschap niet passend in hun wedstrijdplanning.”

Nieuw concept

Zij vervolgt haar visie over een nieuw concept ter vervanging van het kampioenschap: “Om gehoor te geven aan de wensen en behoeftes van de deelnemers buigt de technische commissie in overleg met het dressuurforum zich over een nieuw concept voor de subtop. Een concept dat toegevoegde waarde heeft in de sportbeleving en zorgt voor een opbouw van een grotere groep subtopruiters.”

Bron: Horses.nl/Facebook/KNHS

Eén reactie op “FIRA wil KNHS indoorkampioenschap subtop nieuw leven in blazen; KNHS op zoek naar nieuw concept

  • Maarten Dijkerman

    Simpel: eerste prijs 2500 euro gaan alle putdeksels open en kruipen alle subtoppers naar Ermelo krijgen we weer een “thriller”
    Als dan de KNHS OP TIJD de koffie klaar heeft en de soep niet alleen voor de juryleden is zoals int verleden maar voor iedereen (patat en frikandel in dezelfde olie als de vis goed genoeg voor de ruiters??)dan komt het helemaal goed.
    (Ok ik ben al aantal jaren weg uit Nederland maar zo was het eerder( kon het even niet laten te zeuren je blijft per slot voor altijd Nederlander he!))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.