Ga naar hoofdinhoud

Jazz grootleverancier NK Dressuur

Tineke Bartels met Jazz op het NK Dressuur 2003. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met in totaal tien directe nakomelingen is Jazz (Cocktail x Ulster) dit jaar goed vertegenwoordigd op het NK Dressuur. Zoon Johnson volgt op de tweede plaats met zeven nakomelingen, kleinzoon Vivaldi maakt met zes de top drie compleet. Deze twee hengsten, die opvallend genoeg beide werden gereden door Hans Peter Minderhoud, hebben beide vier zonen op het hoogste niveau.

Daar waar Johnson (Denise Nekeman met Boston STH, Marlies van Baalen met Ben Johnson DVB, Thamar Zweistra met Double Dutch en Anne Meulendijks met Edison) en Vivaldi (Emmelie Scholtens met Desperado, Patrick van der Meer met Chinook, Diederik van Silfhout met Expression en Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy N.O.P.) vooral in de Grand Prix worden vertegenwoordigt, levert ‘good old’ Jazz het meest in de Lichte Tour en U25-rubriek.

Rousseau

De inmiddels preferent verklaarde hengst Rousseau (Ferro x Roemer) doet het eveneens goed in de ranking. Hij heeft vijf nakomelingen die deelnemen aan het NK. Zijn zoon Ampère heeft vier ijzers in het vuur.

Deelnemerslijsten.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook