Ga naar hoofdinhoud

Jazz grootleverancier NK Dressuur

Tineke Bartels, hier met Jazz. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met in totaal tien directe nakomelingen is Jazz (Cocktail x Ulster) dit jaar goed vertegenwoordigd op het NK Dressuur. Zoon Johnson volgt op de tweede plaats met zeven nakomelingen, kleinzoon Vivaldi maakt met zes de top drie compleet. Deze twee hengsten, die opvallend genoeg beide werden gereden door Hans Peter Minderhoud, hebben beide vier zonen op het hoogste niveau.

Daar waar Johnson (Denise Nekeman met Boston STH, Marlies van Baalen met Ben Johnson DVB, Thamar Zweistra met Double Dutch en Anne Meulendijks met Edison) en Vivaldi (Emmelie Scholtens met Desperado, Patrick van der Meer met Chinook, Diederik van Silfhout met Expression en Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy N.O.P.) vooral in de Grand Prix worden vertegenwoordigt, levert ‘good old’ Jazz het meest in de Lichte Tour en U25-rubriek.

Rousseau

De inmiddels preferent verklaarde hengst Rousseau (Ferro x Roemer) doet het eveneens goed in de ranking. Hij heeft vijf nakomelingen die deelnemen aan het NK. Zijn zoon Ampère heeft vier ijzers in het vuur.

Deelnemerslijsten.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook