Ga naar hoofdinhoud

Jeanine Nieuwenhuis dik aan de leiding bij U25

Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jeanine Nieuwenhuis is ijzersterk begonnen aan haar laatste kampioenschap bij de jeugd. Met TC Athene (United x Jazz) won de 25-jarige amazone het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap U25 met de topscore van 77,350%. Daarmee bleef het duo ruim vijf procent voor op de concurrentie.

Nieuwenhuis en Athene werden door alle drie de juryleden ruimschoots aan kop geplaatst. Op het protocol verschenen negens voor de wisselserie om de twee, de wisselserie om de pas en ook de laatste passage leverde een negen op.

Ook negens voor De Koeyer

Jasmien de Koeyer en Esperanza (Desperados x Krack C), die net als Nieuwenhuis met Athene deel uitmaakten van het gouden EK-team in Hongarije, werden tweede met 71,923%. Zij kregen negens voor de drafverruimingen.

Van Zwambagt derde

Febe van Zwambagt had niet haar EK-paard Edson meegenomen naar dit kampioenschap maar haar tweede troef Fyeo (United x Jazz). De constante proef was goed voor 71,453% en daarmee de derde plaats.

Verweij en Luttjeboer

Mercedes Verweij en Four Seasons (Fürst Piccolo x Mon Cheri) werden vierde met 70,000%. Corinda Luttjeboer en Cirano DC (United x Jazz), en daarmee de derde United-nakomeling uit een Jazz-moeder in de top vijf, sloten met 69,359% aan op de vijfde plaats.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook