Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Brouwer met Lightning Star aan de leiding op NK ZZ-Zwaar

Lightning Star met Kirsten Brouwer. Foto: Equitaris/Lafrentz

Vier talentvolle zevenjarige paarden staan bovenaan in het ZZ-Zwaar kampioenschap op het NK Dressuur. Kirsten Brouwer gaat met de succesvolle WK-merrie Lightning Star (v. Ferguson) aan de leiding, in de eerste proef kwam het duo op 73,666%. Op de plaats 2, 3 en 4 volgen Dinja van Liere met de KWPN-hengst Lowlands, Febe van Zwambagt met Le Vermont en Adelinde Cornelissen met Luqiedo.

Dinja van Liere en Lowlands (v. Millennium) kwamen met de beste papieren (de hoogste score in aanloop naar dit NK) naar Ermelo, maar in de eerste proef was Lowlands af en toe iets afgeleid (onder andere in stap). De score van Van Liere en Lowlands kwam uit op 72,142%. 1,5 procent lager de de score van Kirsten Brouwer met merrie Lightning Star. Op de derde plaats mocht Febe van Zwambagt met Le Vermont (v. Le Vivaldi) aansluiten met 71,476%.

Verrast

Kirsten Brouwer is verrast als de KNHS haar feliciteert en vraagt om een reactie. “Oh, echt? Heb ik gewonnen? Dat wist ik helemaal niet”, vertelt Kirsten lachend die een drukke dag heeft doordat ze vandaag naast Lightning Star ook twee paarden rijdt in het kampioenschap Lichte Tour. “Ik ben super blij en Lightning Star heeft echt weer de vorm te pakken. Ik heb haar voor dit kampioenschap twee keer in het ZZ-Zwaar gestart, dat ging echt nog niet top en was weer een beetje inkomen. Ze heeft de hele winter geen concours gelopen en de laatste tijd is ze weer wat vaker meegegaan”, vervolgt Kirsten die de zevenjarige Ferguson-dochter als zesjarige naar de overwinning reed in de Pavo Cup en op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden brons won bij de vijfjarigen.

“Vorige week hebben we WK-selectie gereden en Lightning Star groeit er echt weer in. Het is heel fijn om nu zo’n meerdaagse op het NK te rijden en we konden gisteren ook al een keer trainen. Toen voelde ze al supergoed en vandaag stond ze er heel fijn aan. Ik heb een lekker proefje kunnen rijden en zat echt te genieten. Er zaten echt nog wel wat slingertjes in maar dat is wel een beetje zeuren want ze is nog zo jong en onervaren.”

Drie keer een andere winnaar

De strijd in het ZZ-Zwaar (zaterdag kürfinale) is nog allerminst gestreden: alle drie de juryleden hadden namelijk een andere nummer 1. Janine van Twist zag Dinja van Liere op 1, Cindy Heijligers Febe van Zwambagt en Jolanda de Nekker Kirsten Brouwer.

In totaal scoorden vijf combinaties over de 70% in het eerste onderdeel. Met 70,952% werd Adelinde Cornelissen met Luqiedo (v. Aqiedo) vierde, Daniëlle Heijkoop kwam met de zesjarige Mac Toto (v. Toto jr) op de vijfde plaats terecht met 70,476%

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.