Ga naar hoofdinhoud

Robin Heiden wint eerste onderdeel junioren

Robin Heiden. Foto: Wegener/Equitaris

Robin Heiden is vandaag op het NK Dressuur sterk van start gegaan in het eerste onderdeel voor junioren. Met Gasmonkey (Tuschinksi x Ferro) noteerde ze 72,828%. Daarmee ligt het duo, dat vorige maand op het EK in Hongarije in alle drie de proeven het beste Nederlandse resultaat neerzette, op goudkoers.

Heiden en Gasmonkey werden door alle drie de juryleden bovenaan geplaatst. EK-teamlid Sanne van der Pols nam twee paarden mee naar Ermelo. Met haar EK-paard Fernando reed ze niet bovenaan mee, maar haar proef met Cuvanck PP (Downtown x Münchhausen TSF) was goed voor 71,364% en daarmee de tweede plaats.

Prinsen en Van Rooij

Fleur Prinsen reed Fame (San Amour I x Gribaldi) met 69,798% naar de derde plaats. Dat was een procent meer dan de score die Evi van Rooij neerzette met Edea (Jonhson x Biotop). Met 68,788% werd het duo vierde.

Van Nek sluit aan

Lara van Nek en Fariska (Vivaldi x Nourejev), die meerdere EK-medailles wonnen bij de children, zijn inmiddels overstapt naar de junioren. Met 68,737% maakten zij de top vijf compleet.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook