Ga naar hoofdinhoud

Selectiecriteria NK Dressuur bekend

Podium senioren NK Dressuur 2022: Thamar Zweistra, Dinja van Liere en Marieke van der Putten.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het NK Dressuur wordt van donderdag 25 tot en met zondag 28 mei in Ermelo verreden. Er wordt dan gestreden om de titels in de klassen Zware Tour, Lichte Tour, ZZ-Zwaar, Children, Junioren, Young Riders, U25 en Para Dressuur. Daarnaast staat er een observatiewedstrijd voor pony's op het programma. De vereiste scores om deel te kunnen nemen zijn nu bekend.

Bekijk hieronder de selectiecriteria om deel te kunnen nemen aan het NK Dressuur.

Zware Tour

Voor deelname aan het NK Zware Tour (Grand Prix) is een minimum score van 69% vereist. Dit percentage moet behaald zijn in het jaar voorafgaand aan de sluitingsdatum (15 mei 2023) van inschrijving voor het kampioenschap.

Jeugd

Children: 67% behaald in een landenproef
Junioren: 67% behaald in een landenproef
Young riders: 67% behaald in een landenproef
U25: 67% behaald in de GP16-25.

Bovengenoemde percentages moeten behaald zijn in het jaar voorafgaand aan de sluitingsdatum (15 mei 2023) van inschrijving voor het kampioenschap.

Observatie pony’s

Voor deelname aan de observatiewedstrijd pony’s tijdens het NK Dressuur geldt een minimum score van 68,5% behaald tijdens een landenproef.

Dit percentage moet behaald zijn in het jaar voorafgaand aan de sluitingsdatum (15 mei 2023) van inschrijving.

Paradressuur

Voor deelname aan NK Para Dressuur dienen combinaties tussen 1 september 2022 en de sluitingsdatum (15 mei 2023) minimaal één keer 69% te hebben gescoord in de betreffende Grade in de Team Test of Individual Test.

ZZ-Zwaar en Lichte Tour

Voor deelname aan het KNHS Kampioenschap ZZ-Zwaar geldt dat de combinatie tweemaal een minimum score van 68% behaald moet hebben in klasse ZZ-Zwaar in de periode van 1 oktober 2022 t/m 15 mei 2023.

Voor deelname aan het KNHS Kampioenschap Lichte Tour geldt dat de combinatie tweemaal een minimum score 68% behaald moet hebben in de klasse Lichte Tour in de periode van 1 oktober 2022 t/m 15 mei 2023.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk vanaf 24 april via de website NK Dressuur.

Bron: Horses.nl / NK Dressuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.