Ga naar hoofdinhoud

Nominatie FEI-Award Longines Rising Star voor Esmée Donkers

Esmee Donkers met Chaina. Foto: Danielle Smits / www.arnd.nl

Esmée Donkers, die dit jaar met Chaina twee maal individueel goud won op het EK dressuur voor Young riders in Fontainebleau en net als in 2016 en 2017 teamzilver, is genomineerd voor een FEI Award in de categorie ‘Longines Rising Star’. Dat werd vandaag bekend gemaakt. 

De FEI Awards bestaan sinds 2009 en zijn in het leven geroepen door voormalig FEI-president HRH Prinses Haya. In totaal zijn twintig personen uit de hele wereld en uit alle FEI-paardensportdisciplines in vijf verschillende categorieën genomineerd voor de FEI Awards 2018. Naast de ‘Longines Rising Star’, worden ook titels verdeeld in de categorieën ‘Best Athlete’, ‘Best Groom’, ‘Against All Odds’ en ‘FEI Solidarity’.

Stemmen

Je kunt van 5 t/m 15 oktober 2018 een online stem uitbrengen, de publieksstemmen tellen voor 50% van de uitslag, de andere helft wordt bepaald door een panel juryleden. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het FEI Awards 2018 Gala by Longines in Manama, Bahrein op 20 november.

Young Stars

In totaal zijn vier ‘young stars’ in de leeftijd van 14 t/m 21 genomineerd die volgens de FEI de Award verdienen vanwege hun uitzonderlijke talent en commitment. Naast de twintigjarige Esmée uit Venhorst zijn dit in deze categorie: eventingruiter Victor Levecque uit Frankrijk en de springruiters Felix Koller uit Oostenrijk en Bunty Howard uit Zambia.

Best Groom

Alex Tyler-Morris is weliswaar een Engelsman, maar zijn nominatie heeft zeker een Nederlands tintje. Alex is de vaste groom van springruiter Harrie Smolders en is genomineerd voor de FEI Award voor ‘Best Groom’.

Stemmen kan hier. Let op: je moet in alle categorieën stemmen.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook