Ga naar hoofdinhoud

Oldenburger kampioenshengst Follow Me duikt op in Mecklenburg Vorpommern

Follow Me

Het was geruime tijd stil rond de voormalige Oldenburger kampioenshengst Follow Me OLD (Fürstenball x Donnerschwee). Maar de twaalfjarige hengst is weer in beeld. Hij verhuisde van Dressurpferdeleistungszentrum Lodbergen naar Gestüt Nordvorpommern in Kloster Wulfshagen aan de Oostzee. De hengst wordt in de sport uitgebracht door de Poolse juniore Caroline Pawluk. Follow Me zal daardoor beperkt ingezet worden voor de fokkerij middels diepvriessperma.

De door Jürgen Fetzer gefokte Follow Me werd in 2012 kampioen van de Oldenburgse hengstenkeuring. In de veiling werd hij voor 400.000 euro verkocht aan Dressurpferdeleistungszentrum Lodbergen. In 2013 liep Follow Me de 30-dagen verrichtingstest in Schlieckau. Hij scoorde het tweede resultaat met een gemiddelde van 8,32. Hij noteerde het hoogste dressuurcijfer van 9,29. Zijn  stap en galop werden met een 10 beloond. Onder Therese Nilshagen liep de hengst zijn eerste jonge paarden proeven. Hij won alle rubrieken waar hij aan de start kwam. Patrick Kraft nam in 2018 de teugels over en bracht Follow Me met succes uit tot op Lichte Tour niveau.

Only Follow Me FE

Zijn eerste kinderen lopen inmiddels succesvol in de Duitse S-proeven, zoals Only Follow Me FE onder Helen Langehanenberg. In de fokwaardeschatting van de Duitse hippische federatie (FN) behoort hij al jaren tot de top van de dressuurverervers. Over het jaar 2022 heeft Follow Me een fokwaarde van 148, wat hem een plaats in de top 15 oplevert.

Finest Selection

Twee van zijn drie goedgekeurde zonen maakten al vroeg naam: Finest Selection werd Bundeschampion. De Oldenburger Hauptprämiensieger Follow Him’s Schönweide bracht onlangs de winnaar van de korte test voor hengsten in Vechta, Follow Up. Freiherr von Nymphenburg was premiehengst in Westfalen.

Bron St.Georg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.