Ga naar hoofdinhoud

Olympisch Grand Prix-paard Rusty overleden

Ulla Salzgeber, hier met Rusty. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Duitse dressuuramazone Ulla Salzgeber heeft vorige week afscheid moeten nemen van haar voormalige toppaard Rusty (v. Rebus). De tweevoudig olympisch kampioen genoot al zeven jaar van zijn pensioen in de weide. Hij kon niet langer opstaan in de wei, waarop Salzgeber het moeilijke besluit moest nemen hem in te laten slapen. Rusty werd 25 jaar.


“Ik denk nog vaak terug aan onze mooiste zege. De eerste overwinning bij de Duitse kampioenschappen in het jaar 2000 in Balve. Nog vaker denk ik terug aan het geweldige gevoel dat hij me in zoveel proeven heeft gegeven. Hij zal voor mij altijd speciaal blijven”, aldus Ulla Salzgeber.

Salzgeber won met Rusty zowel op de Wereldruiterspelen van 1998 als die van 2002 teamgoud en individueel brons. De combinatie was ook succesvol op de Olympische Spelen met teamgoud zowel in 2000 als 2004. In 2000 kwam daar nog eens individueel brons bovenop, vier jaar later was de combinatie goed voor individueel zilver. Daarnaast werd de combinatie ook twee keer individueel Europees kampioen: in 2001 en 2003.

Zowel in Frankrijk als in de Verenigde Staten zag afgelopen voorjaar een kloon van het olympisch dressuurpaard het levenslicht.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Olympisch Grand Prix-paard Rusty overleden

  • MJ Kochx

    Niet in de wieg gesmoord, maar toch jammer … ’t was letterlijk en figuurlijk een grootheid. Geen ander paard had de hele diagonaal nodig voor zijn groot gesprongen changementseries en het filmpje van een springende Rusty staat me ook nog levendig bij.
    Ik vond ’t altijd een hele sympatieke combinatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook