Ga naar hoofdinhoud

‘Ondeugend ventje’ President’s Chagall D&R pakt winst ZZ-Zwaar

Patrick van der Meer en Chagall D&R

Onder Patrick van der Meer danste President's Chagall D&R (v. Jazz) vanmiddag naar de overwinning in het ZZ-Zwaar tijdens de selectiewedstrijd in Delft. De score kwam uit op precies 72%. Juryvoorzitter Joyce Heuitink weet zeker dat er nog meer in zit.

“Patrick reed een gedurfde proef waar we veel zevens en achten kwijt konden,” vertelt Heuitink. “De zijgangen waren ontzettend mooi en ik gaf een negen voor een pirouette. Patrick rijdt geroutineerd: zet de oefeningen goed in en werkt helemaal af. Als hij dit paard in de drafreprise nog meer gedragen kan houden, kan de score nog wel een paar procent omhoog.” Daar kon de ruiter zich prima in vinden. “Dat klopt ook wel. Het was pas onze derde wedstrijd en de eerste keer indoor. Ik was erg tevreden over hem.” Van der Meer rijdt de hengst nu een jaar voor President Stables. “Ik vind hem onwijs leuk. Je moet wel echt een klik met hem hebben, anders wordt het niks. Hij is niet lastig of brutaal, maar wel een ondeugend ventje. Als je hem in zijn waarde laat, gaat hij ver komen. Zijn techniek en instelling zijn goed om straks te kunnen doorstromen naar de Zware Tour.” Het NK past niet in de planning van Van der Meer. Dat kampioenschap valt namelijk midden in de krokusvakantie. “Met drie schoolgaande kinderen moet je keuzes maken. Die vakantie gaan wij lekker skiën.”

Op plaats twee eindigde Dinja van Liere met Hexagon’s Denzel (v. Zidane). De jury is enthousiast over de wissels van de pas zesjarige bruine, die sterk de berg op naar 71,43% liep. “Voor meerdere wissels gaf ik achten, die sprong hij heel mooi. Ook deze combinatie zag er erg geroutineerd uit. Het paard heeft niet een heel lange hals maar Dinja hield hem wel heel goed op lengte. Dat is toch knap”.

Verrassing van de dag was voor Heuitink de Young Rider Anaïs Tsakonis, die in deze klasse debuteerde met LMS Aristoteles (v. Negro). “Een paard met fijne basisgangen en zijn amazone stelde hem heel vriendelijk voor. Hij bleef steeds mooi bovenin en deed bijna alles voor een zeven. Dat leverde onderaan ook een paar achten op, waaronder voor de houding en zit van de amazone. Voor mij was ze een positieve uitschieter.”

 

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook