Ga naar hoofdinhoud

Ontroerend afscheid Donnperignon in Herning

Anna Kasprzak met Donnperignon. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De 19-jarige Donnperignon van Anna Kasprzak heeft zijn welverdiende pensioen gekregen. Tijdens de wereldbekerwedstrijd in Herning nam het publiek gisteravond afscheid van de Donnerhall-zoon. Het paard bracht de Deense amazone binnen een jaar aan de mondiale dressuurtop en op de Olympische Spelen in Londen.

In de herfst van 2011 kwam Pepe, zoals Donnperignon op stal heet, bij Anna Kasprzak. Het doel was om op de Europese kampioenschappen in Herning in 2013 te starten. Coach Andreas Helgstrand geloofde er echter in dat het paar zich ook voor de Olympische Spelen kon plaatsen. Zo lukte het Kasprzak om binnen tien maanden op de Spelen in Londen te rijden, het begin van een succesvolle carrière.

De Europese kampioenschappen in Gothenburg was het laatste internationale wapenfeit van de Kasprzak en Pepe. Ze wonnen zilver met het team, werden achtste in de Special en zevende in de kür op muziek.

Op het afscheid in Herning werd een video vertoond waarin Anna Kasprzak liet zien wat het paard voor haar betekende en voor haar familie, trainer Andreas Helgstrand en de groom Jane. Daarna reed op de tonen van Phil Collins’ You’ll be in my heart een kür.

Bron Ridehesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook