Ga naar hoofdinhoud

Philip van Ommen: ‘Ontzettend naar mijn zin bij Maxima Stables in Spanje’

Exclusief
Philip van Ommen, hier met Four Legends. Foto Melanie Brevink-van Dijk
Begin januari is Philip van Ommen naar Spanje verhuisd om aan de slag te gaan bij Maxima Stables. "De Russische eigenaren hiervan wonen in Spanje en ik rijd iedere dag vijf tot zes van hun paarden en geef daarnaast les aan hun beide dochters".

Van Ommen won eerder vandaag zowel proef voor vijf- als zesjarigen bij CDI Sant Marti Vell met twee nakomelingen van Fidertanz, de vijfjarige merrie Frida K en de zesjarige hengst Fidelius 33. “Beide paarden rijd ik sinds begin januari voor hun eigenaren van Maxima Stables. Het zijn twee ontzettend fijne paarden en ik heb het hier erg naar mijn zin.” Eind vorig jaar werd bekend gemaakt dat de KWPN-goedgekeurde hengst Four Legends die onder het zadel was bij van Ommen, verder ging onder Stephanie Kooijman. Van Ommen was stalruiter bij Judy de Winter en is na de ruiterwissel vertrokken naar Spanje.

Heel ijverig

De merrie Frida K werd in 2015 voor €62.000 verkocht aan de in Spanje gevestigde Russen via de Hannoveraanse Elite-Auction. “Deze merrie heeft ontzettend veel kwaliteit en is super ijverig. Vandaag moesten we als eerste starten en zaten de jury’s eerst in het verkeerde hokje. Na tien rondjes om de baan konden we starten, maar was de scherpste focus er iets af. De merrie alsnog haar kwaliteit zien en liep een fijne proef. Het is nog niet helemaal af en soms is het lastig om de kwaliteit in goede banen te leiden, maar dit wordt steeds makkelijker als ze sterker wordt.” Svetlana Bochina is getrouwd met Nikolay Aristova, de eigenaar van Maxima Stables en staat als eigenaar geregistreerd van Frida K.

Ontzettend leergierig

De zesjarige hengst Fidelius 33 is net als Frida K een nakomeling van Fidertanz. “Een erg fijn paard wat ontzettend leergierig is en ook snel leert. Hij is misschien niet de meest spectaculaire, maar heeft veel talent en ik vind hem erg leuk”, aldus een enthousiaste van Ommen.

Toekomstmuziek

Naast deze twee Fidertanz-nakomelingen rijdt van Ommen o.a. nog een zevenjarige Damon Hill-nakomeling die wordt klaargestoomd voor de Prix St. Georges en een zesjarige die het heel goed doet. “Fijne paarden voor de toekomst die soms nog wat groen zijn, maar rustig worden opgeleid.”

Niet alleen in zadel

Van Ommen is niet alleen in het zadel te vinden, maar geeft ook les op de Spaanse grond. ” Beide dochters van Maxima Stables rijden ook en geef ik les. Anna Aristova rijdt bij de Young Riders en werd vandaag bij CDI Sant Marti Vell eerste en derde met de tienjarige Wolkentanz-ruin Wilkinson. Haar zusje Ekatarina start in de nieuwe Children klasse.”

Finale

Philip van Ommen rijdt zaterdag met beide paarden de finale van de vijf- en zesjarigen en verschijnt nog in de ring bij de Nationale Grand Prix.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook