Ga naar hoofdinhoud

Ook finales jonge dressuurpaarden voor Philip van Ommen

Philip van Ommen, hier met Four Legends. Foto Melanie Brevink-van Dijk

De twee jonge dressuurpaarden die Philip van Ommen aan start bracht bij CDI Sant Marti Vell in Spanje liepen vanmorgen opnieuw naar de kopposities. In de finale voor de vijfjarigen won de merrie Frida K (v. Fidertanz) met 80.80%. De hengst Fidelius 33, eveneens aan nakomeling van Fidertanz, won met 82% de finale voor zesjarigen.

De beide paarden zijn in eigendom van de Russische Maxima Stables, de dependance in Madrid. Van Ommen won ook al de kwalificaties met de paarden. In de finale van de vijfjarigen kreeg de merrie Frida K een 8,5 voor de draf en een 8,2 voor de galop. De stap werd nu met 7,5 beoordeeld, voor submission kreeg ze 7,8 en een 8,4 voor perspective. De Zhivago-zoon Hugo Prins liep onder Marc Amat Montenegro naar de tweede plaats met 73.40%.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen overtuigde de Fidertanz-hengst Fidelius 33 opnieuw met een gemiddelde score van 82%, ruim drie procent meer dan in de kwalificatie. De draf werd met een 8,5 beoordeeld, de stap kreeg een 7,8 en de galop zelfs een 8,7. Voor submission kreeg de hengst 7,8 en een 8,2 voor perspective. Tweede werd Cristina Wagemans Rovira met de Apache-dochter Gigi, zij scoorden 70.40%.

Grand Prix

Vrijdag reed Philip van Ommen Zurvan naar de overwinning in de nationale Grand Prix. Hij scoorde 66.933% met de dertienjarige zoon van Now or Never M.

Bekijk hier de uitslag van de vijfjarigen.

Bekijk hier de uitslag van de zesjarigen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook