Ga naar hoofdinhoud

Ook Jill Bogers heeft klik met Europees kampioen Happy Feet

Update
Happy Feet, hier nog onder Sanne Buijs. Foto: Danielle Smits / www.arnd.nl

De dertienjarige Jill Bogers heeft nog maar kort de beschikking over Happy Feet (v. Tuschinski), die onder Sanne Buijs meervoudig Europees kampioen Children werd. Maar de kersverse combinatie heeft in die korte tijd de goede klik te pakken. Op Geldrop Hippique won het duo vandaag de kadervormingswedstrijd voor Children met 71,474% en zette daarmee een fraaie A-kaderscore neer. 

Zowel op het EK van 2017 in Roosendaal als op het EK van 2018 in Fontainebleau wonnen Sanne Buijs en Happy Feet individueel en teamgoud bij de Children (L/M-niveau).

Hoge punten

Sinds kort heeft Jill Bogers van eigenaresse Linda van Woudenberg de beschikking gekregen over de elfjarige Tuschinski-zoon. Op de kadervormingswedstrijd in Geldrop toonde het duo een contante proef waarbij vooral de galoponderdelen met hoge punten werden beloond.

Geen verdere kaderscores

Naast Bogers, die naast de Children met Zip (v. Zodiak) actief is in de (internationale) ponysport, werden er in Geldrop geen kaderscores behaald. Milou Ekkel en Uvonia (v. Olivi) werden tweede met 68,013%. Amber Schelstraete reed met Burberry (v. Lord Loxley) de derde score van 65,641% bijeen.

Pony’s: Schelstraete en Van Rooij aan kop met B-kaderscore

De landenproef pony’s voor kadervorming was met maar liefst veertig combinaties druk bezet. Micky Schelstraete met Jonker’s Pieter (v. Hagelkruis Valentijn) en Evi van Rooij met Den Ostrik’s Macho (v. Good Looking) deelden de eerste prijs met de B-kaderscore van 69,915%. Ook Lilli van den Hoogen reed met Martinez Candyman (v. Champion de Luxe) een B-kaderscore. De 69,231% was goed voor de derde plek. Lara van Nek heeft sinds kort de beschikking heeft over de EK-pony Baumann’s Despino (v. FS Don’t Worry). Het duo werd vierde met 69,188%, eveneens een B-kaderscore. Micky Schelstraete reed zich nogmaals in de prijzen. Met Schierensees Mithril (v. Schierensees Marillion) werd ze vijfde met 68,803%.

Uitslag Children

Uitslag pony’s 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook