Ga naar hoofdinhoud

Ook Special voor Jorst en Kastel’s Nintendo in Wellington

Charlotte Jorst, hier met Kastel's Nintendo Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met een score van 72.447% won Charlotte Jorst en haar Negro-zoon Kastel's Nintendo de 3* Special op het Global Dressage Festival in Wellington. Daarvoor was de Amerikaanse ook al de beste in de Grand Prix. Voor Jorst ging het in de Special veel beter: "Ik heb meer voorwaarts gereden, donderdag was ik te voorzichtig. De piaffe en de twee pirouettes waren heel goed, en ook de serie er tussenin. Dat voelde echt geweldig!"

Charlotte Jorst werd met Kastel’s Nintendo door de vijf juryleden unaniem als eerste geplaatst. Twee van hen, waaronder Maarten van der Heijden, gaven haar boven de 73%. Jorst kwam in de buurt van haar PR met de 72.447%.

‘Meer gas gegeven’

“Ik vond het hele galopgedeelte echt heel, heel goed. Hij was zo relaxed, en hij reageerde zo goed op elke halve ophouding en alle wissels waren mooi”, zei de Amerikaanse na afloop. “Ik besloot om gewoon wat meer gas te geven, meer te rijden op de korte zijdes om hem op een betere manier te laten zien. Ik denk dat dat gelukt is en de extra punten opleverde.”

Heather Blitz ook boven de 70%

De tweede plaats ging naar Heather Blitz met Semper Fidelis (v. Sir Donnerhall) met een score van 71.170%. Rebecca Waite op Shelly Francis’ voormalige paard Doktor (v. Diamond Hit) werd derde met 68.936%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.