Ga naar hoofdinhoud

Op de valreep CHIO-startplaatsen voor Van der Putten en De Frel

Exclusief
Marieke van der Putten met Zingaro-Apple. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Marieke van der Putten met Zingaro-Apple (v. Painted Black) en Stephanie de Frel met Beach Boy (v. Sorento) hebben op de valreep een startplek gekregen voor de driesterrenrubriek op CHIO Rotterdam, dat morgen van start gaat. "Vanwege een aantal afmeldingen uit het buitenland mogen wij als thuisland de vrij gekomen startplekken opvullen", legt bondscoach Rien van der Schaft uit.

Rien der Schaft heeft het invullen de vrij gekomen startplaatsen gebaseerd op de gemiddeld behaalde scores van de afgelopen tijd. “Thamar Zweistra en Double Dutch kwamen ook in aanmerking maar zij waren al op weg naar Pompadour en Margo Timmermans en Catch Me hadden een vol schema. Vervolgens kwamen Marieke en Stephanie in aanmerking”, aldus de bondscoach.

Vergelijken

Naast de vier teamleden die de Nations Cup rijden, gaan twaalf Nederlandse combinaties van start in de CDI3*. “Dat is een groot aantal en het mooie is dat alle combinaties voor dezelfde jury rijden. Hoewel de vijf- en de driester in een andere ring wordt verreden, kan ik ze zo toch aardig met elkaar vergelijken.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook