Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw klinkende overwinning Gal en Zonik

Edward Gal met Glock's Zonik Foto: Quillemette Kraaikamp

Edward Gal kwam, zag en overwon. Op Jumping Amsterdam stuurde de routinier Glock's Zonik, net als gisteren, naar een klinkende overwinning in de Lichte Tour. Emmelie Scholtens reed de imponerende KWPN-hengst Dorado naar de tweede plek, gevolgd door Diederik van Silfhout met Bon Jovi

Een weinig verrassende uitslag vandaag in de Lichte Tour. Edward Gal deed er na zijn prestatie van gisteren met een monsterscore van 83,775% nog een schepje bovenop. Met zeer veel expressie, kracht en balans danste Glock’s Zonik foutloos door de baan. “Hier ben ik echt blij mee!” reageerde Gal. “Hij voelde nog beter dan donderdag, hij was iets rustiger in zijn beweging. Donderdag werd hij in het uitstrekken nog iets loperig, nu konden we echt verruimen zonder te versnellen.”

Emmelie Scholtens stuurde de formidabel dravende hengst Dorado naar een score van 76.5%. In de galopwissels om de twee passen sloop een klein foutje, maar in de vrije lijn gooide Scholtens er alsnog een foutloze serie uit. De zeer getalenteerde Bon Jovi (v. UB 40) en Diederik van Silfhout scoorden 73,4%, goed voor de derde plek. “Bon Jovi was nog nooit in zo’n baan gelopen en dit was ook zijn eerste kür, dus ik kan niet anders dan heel tevreden zijn” blikt de ruiter uit Lunteren terug op zijn kür. De KWPN-hengst Charmeur eindigde na een mooie proef met Madeleine Witte op de vierde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.
Lees hier alles over Jumping Amsterdam.

Bron: Horses

Eén reactie op “Opnieuw klinkende overwinning Gal en Zonik

  • eddy crul

    Als er één ruiter is waarvan ik zeg dat hij paard kan rijden is het wel Edward Gal.Zijn uitspraak en ik citeer ” nu konden we echt verruimen zonder te versnellen.” doet mij de wenkbrauwen fronsen. Ik ben nml van mening dat je geen harmonische gestrekte draf kan rijden zonder te versnellen. De gestrekte draf dat we bij mening topcombinatie moeten aanschouwen heeft niets met een natuurlijke harmonische draf te zien.Wel met een hectisch bewegen en overmatig te hoog gaan van de voorbenen (hoger dan de lijn die toegelaten is in het reglement) en een bijna opstap gaan van de achterhand waarbij het noodzakelijk langer durend zweefmoment ontbreekt.Ik heb nooit begrepen dat men een gestrekte draf vraagt en gelijk vraagt dat men niet mag versnellen.Kan iemand mij dit even uitleggen ? Met dank en vr gr .PS. Mijn vraag heeft niets te zien met de gereden proef van Edward.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook