Ga naar hoofdinhoud

Kronenberg: Nederlands podium in Grade IV, Britney de Jong wint Grade V

Demi Haerkens met EHL Daula Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Net als gisteren kleurde het podium in de Grade IV helemaal Oranje in Kronenberg. Alleen was het nu Demi Haerkens die met EHL Daula N.O.P. (v. Gribaldi) de overwinning pakte op deze belangrijke wedstrijd voor de Nederlandse pararuiters die geldt als observatie richting het EK. In Grade V was Britney de Jong de winnaar voor Frank Hosmar (3e), die gisteren nog de beste Nederlander was in Grade V. In Grade III werd Lotte Krijnsen derde, in Grade II Loes Cevaal tweede.

Demi Haerkens en Sanne Voets zijn aan elkaar gewaagd in de Grade IV. Haerkens reed haar EHL Daula N.O.P. naar 74.189% met twee eerste plaatsen en een tweede bij C. Voets en haar Vivaldi-zoon Demantur RS2 N.O.P.  scoorden 74.054%. Zij stond bij C eerste en bij de twee anderen tweede. Voor Melissa Janssen was er weer een derde plaats met Royal Rubinstein (v. Rubin Royal OLD) met 71.216%. Met haar andere paard Dreamy-Boy (v. Dream On) werd Janssen vijfde met een percentage van 68.829%.

Britney de Jong vooraan in Grade V

In Grade V won Britney de Jong. Met Caramba (v. Tuschinski) zette een score van 74,342% in de Grande Prix B. Frank Hosmar, die gisteren met de tweede plaats de beste Nederlander was in de Grand Prix A, werd vandaag derde met 73,684%.

Lotte Krijnsen derde in Grade III

In Grade III was er, net zoals gisteren, een derde plaats voor Lotte Krijnsen met Rotspon-dochter Rosenstolz N.O.P.. Krijnsen scoorde 71,055%. Rixt van der Horst werd vierde op Eisma’s Akuna Matata (v. Arpeggio) met 70,566%. De rubriek werd gewonnen door de Duitse Melanie Wienand met Lemony’s Loverboy (72,944%).

Grade II en I

In Grade II werd Loes Cevaal tweede op Happy Hero II (v. Hohenstein) met 71.444%. De zege ging naar de Duitse Heidemarie Dresing met Hooloop (v. Dressage Royal) met 73.056%. In Grade I werd Annemarieke Nobel achtste op Doo Schufro (69.097%).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl

2 reacties op “Kronenberg: Nederlands podium in Grade IV, Britney de Jong wint Grade V

  • jeroen

    misschien vergeten jullie nr.2 vandaag te vermelden wie gisteren won ook dit is een ned. gefoktpaard en hier opgeleid (NRPS) grade V grandprix. Mvg. Liefhebber.

  • R

    In Grade 3 was Maud Haarhuis vierde en niet Rixt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.