Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw PR voor Rothenberger en Cosmo in Valencia

Sönke Rothenberger en Cosmo Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dit weekend pakte Sönke Rothenberger op het CDI3* in Valencia de draad weer op met zijn Olympische paard Cosmo. De Grand Prix werd direct met overmacht gewonnen met een persoonlijk record-score van 78.940%. Ook de Special was Rothenberger oppermachtig en sloot af met opnieuw een PR, 79.569%.

“De batterijen zijn weer opgeladen”, zei Sönke Rothenberger in de Duitse media. De wedstrijdpauze heeft Cosmo goedgedaan. Unaniem en met grote voorsprong ging de zege in de Special naar de Duitser met de zoon van Van Gogh. De juryleden Alonso en Verbeek gaven zelfs boven de 80% voor de proef.

Spanjaarden twee en drie

Bij afwezigheid van Rothenbergers tweede paard Favourit in de Special, die komt in de kür in actie later vandaag, kon Agusti Elias Lara uit Spanje met de Lusitano Altaneiro de tweede plaats voor zich opeisen met 71,765%. Zijn landgenoot Jordi Domingo Coll reed de Hannoveraan Statesman (v. Sandro Hit) naar de derde plaats met een percentage van 69.706.

Opnieuw Semmieke

Bij de Young Riders was Sönkes zus Semmieke Rothenberger niet te kloppen. Ze pakte de eerste met de Gribaldi-dochter Geisha en de tweede plaats met Dissertation (v. Don Crusador).

Inter I

In de Inter I toonde Matthias Alexander Rath opnieuw zijn suprematie met de negenjarige Hannoveraanse hengst Foundation (v. Fidertanz). Rath scoorde 76.053%, en evenaarde het winnende percentage van een week geleden in Valencia. Met Sir Picardi (v. Sir Donnerhall) pakte Rath met de derde plaats achter Maria Caetano met Fenix de Tineo (v. Rubi).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook