Ga naar hoofdinhoud

Oranje boven in Waregem, Verwey en Schelstraete laten Wilhelmus klinken

Micky Schelstraete en Grand-Charmeur. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Nederlanders doen goede zaken op Belgische bodem, want in Waregem klonk vandaag twee maal het Wilhelmus. In de U25 Intermediate II was Mercedes Verwey de allerbeste en bij de Junioren deed Micky Schelstraete hetzelfde Verwey. Chiel van Bedaf werd tweede en Thessa Gilbers viel net naast het podium bij de Junioren. In de 3* Prix St. Georges gooide Geert Hofland hoge ogen door in de top drie te eindigen.

Verwey scoorde met Four Seasons (v.Fürst Piccolo) 69,206% en pakte daarmee de winst in de U25 Inter II. De Russische Aleksandra Maksakova reed met de KWPN’er Bojengels (v.Samba Hit) een proef die gewaardeerd werd met 68,853% en werd daarmee tweede.

Junioren

In de Junioren Team Competition was Micky Schelstraete de beste. Met Grand-Charmeur (v.Apache) noteerde de amazone een score van 70,808% en dat was genoeg om de overwinning op te eisen. Chiel van Bedaf en Floris (v.Ampere) kwamen tot een percentage van 69,293 en pakten een mooie tweede plaats. Thessa Gilbers en Gominka Est (v.Lord Loxley) vielen met 69,091% net naast het podium op de vierde plaats.

Prix St. Georges

In de Prix St. Georges viel de overwinning in handen van Corentin Pottier en de KWPN’er Gotilas du Feuillard (v.Totilas). Pottier kwam tot een score van 73,676% en pakte nipt de winst. Thibault Vandenberghe en Santiago Song (v.Sir Donnerhall) werden met 73,235% tweede achter Pottier. Geert Hofland werd met Blaze (v.United) knap derde met 72,990%.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook