Ga naar hoofdinhoud

Oranje Children sterk van start op EK met Lara van Nek aan kop

Lara van Nek met Fariska. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met Lara van Nek op één, Sanne van der Pols op drie en Sanne Buijs op de vierde plek zijn de Nederlandse Children sterk begonnen aan het Europees kampioenschap in Fontainebleau. Vandaag stond voor deze leeftijdscategorie de inloopproef op het programma. Hoewel deze niet meetelt voor de titelstrijd, beloven deze resultaten alvast veel goeds voor het team van bondscoach Monique Peutz.

Lara van Nek stuurde Fariska (v. Vivaldi) naar de topscore van 75,615%. Naast de overwinning betekende dat een nieuw internationaal persoonlijk record voor de combinatie, die vorig jaar op het EK in Roosendaal ook deel uitmaakte van het gouden team.

Van der Pols derde

De proef van Sanne van der Pols en Excellentie (v. Don Schufro) werd wisselend beoordeeld met plaatsingen variërend van de eerste tot en met de veertiende plek. De gemiddelde score van het duo kwam uit op 72,923% en de derde plek.

Golden girl Buijs

Sanne Buijs, de golden girl van het EK van vorig jaar, werd vierde. Zij noteerde met Happy Feet (v. Tuschinski) 72,615%. Ook bij deze combinatie waren de vijf juryleden het niet helemaal met elkaar eens. De vierde Nederlands combinatie, EK-debutante Lilli van den Hoogen met Woodstock (v. Wengelo’s Ricardo), werd veertiende met 70,153%.

Duitsland verstoort oranje top drie

Isabelle Dülffer zorgde ervoor dat het podium niet volledig oranje gekleurd was. De Duitse amazone eindigde met de Hannoveraanse hengst Ben Kingsley (v. Benetton Dream FRH) als tweede met 74,731%. Haar landgenote Kenya Schwierking maakte met Dinos Boy (v. Del Piero) de top vijf compleet (72,423%).

De Europese titelstrijd voor de Children (L/M-niveau) begint donderdag. Dan staat de landenwedstrijd op het programma.

Uitslag

Klik hier voor de overzichtspagina van het EK jeugd in Fontainebleau

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.