Ga naar hoofdinhoud

‘Oude bekendenden’ bovenaan op Bundeschampionate

DSP Belantis (v. Benneton Dream) Foto: Melanie Brevink

Bij de kwalificatie wedstrijden op de Bundeschampionate in Warendorf waren gisteren de bekende paarden die bovenaan eindigden. Bij de vijfjarige dressuurpaarden stond DSP Belantis op kop, bij de zesjarigen was het Sir Heinrich. De winnaar van vorig jaar bij de driejarige hengsten Fürst Fohlenhof, staat nu weer aan kop.


De kwalificatie voor de finale van de vijfjarigen werd in twee groepen verreden. De zoon van Benetton Dream, DSP Belantis, werd door Isabell Werth’s stalamazone Beatrice Buchwald naar 9.20 gereden in de eerste afdeling. Het paard werd op de wereldkampioenschappen in Verden al vierde en imponeerde nu weer. Hij kreeg onder andere een 10 voor de draf. Een andere WK-ganger won de tweede afdeling. Soiree d’Amour (v. San Amour) liep onder Kira Wulferding met drie negens naar 8.60. De merrie was als driejarige al kampioen in Warendorf en dit jaar in Verden werd ze vijfde.

De zilveren medaille winnaar van vorig jaar, Sir Heinrich, won nu de kwalificatie van de zesjarigen. De Oldenburger hengst kwam tot een score van 8.60 onder Anja Wilimzig. De tweede afdeling kreeg een verrassende winnares, Fideralala v. Fidertanz. De Hannoveraanse merrie kwam onder Vera Nass tot 8.50.

Vorig jaar won Fürst Fohlenhof de titel bij de driejarige hengsten. Nu ook bij de vierjarigen maakte de Rheinlander van Fidertanz zijn favorietenrol helemaal waar. Onder Lisa Neukäter behaalde hij louter negens en met 8,8 won hij de kwalificatie. Tweede werd de Hannoveraner Dantano (v. Diamond Hit) met 8.6.

Bij de vierjarige merries en ruinen lag het veld dicht bij elkaar. De Oldenburger merrie Fame W (v. Fürstenball) won de kwalificatie met 8.5 voor de Trakehner merrie Zikade (v. Singolo) die onder Dorothee Schneider tot 8.4 kwam.

Klik hier voor de uitslagen.

ClipMyHorse zendt de Bundeschampionate live uit.

Bron Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook