Ga naar hoofdinhoud

Oudhof, Siemer en Kramer op kop in Le Mans

Bo Oudhof met Colt Sollenburg. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zowel bij de pony's, Junioren als bij de Young Riders ging het Franse Le Mans de zege naar een Nederlandse amazone. Bij de Young Riders won Bo Oudhof met grote overmacht. Florence Siemer had haar concurrentie iets meer op de hielen, maar boekte toch een mooie overwinning met een score van 71,622%. In de laatste rubriek van vandaag, de pony's, was Michelle Kramer de concurrentie te sterk af met haar Campsterhoven's Baldato.

Siemer verscheen aan het begin van de middag al aan de start met haar Inspecteur-nazaat Zidane. De jury bij C wist Siemer ten volste te overtuigen. Clive Halsall zette haar dan ook met score van bijna 73% op kop. De andere twee juryleden plaatsten Siemer op de derde respectievelijk vierde plaats.

Top vijf

Met bijna een half procent minder volgde de Zwitserse Carl-Lennart Korsch op de tweede plaats met Dias Desperados ST (v. Desperados). De top drie werd compleet gemaakt door de Liselott Marie Linsenhoff, de dochter van olympisch kampioene Ann Kathrin Linsenhoff en stiefzus van Matthias Alexander Rath, met Danönchen (v. Danone). Op de vierde plaats vinden we een oude bekende. Namelijk Winston (v. OO Seven), die eerder al furore maakte onder Stephanie Kooijman. Onder zijn nieuwe amazone Theodora Livanos liep hij naar 70,766%. Ook de vijfde plaats werd bezet door een amazone van Nederlandse bodem. Nicole Verschoor stuurde Charmander (v. Hohenstein) naar 68,063%.

Oudhof en Verweij in top drie

Bo Oudhof maakte bij alle vijf de juryleden erg veel indruk. Dit leverde haar met Colt Sollenburg (v. Vivaldi) een unanieme zege op met een gemiddelde score van 71,289%. Op geruime afstand (67,737%) volgde de Belgische amazone Hannelore Beckers met Crack C van het Vijverbos (v. Don Renoir) op de tweede plaats. De derde plaats was voor Mercedes Verweij die met de KWPN-goedgekeurde Uphill (v. Oscar). Deze combinatie maakte vandaag hun Internationale debuut.

Nederlandse amazones sterk bij de pony’s

In de grote ponyrubriek gingen maar liefst vijf van de negen prijzen naar Nederlandse amazones. De overwinning in deze rubriek ging met 69,615% naar Michelle Kramer met Campsterhoven’s Baldato (v. Orchard Boginov). Voor deze combinatie was deze wedstrijd in Le Mans pas hun derde Internationale optreden. Sanne van der Pols, die naast bij de pony’s ook bij de Children op internationaalniveau start, werd derde met Orchid’s Syria (v. Kanshebber). Danique Swinkels mocht zowel de zesde als de zevende prijs in ontvangst nemen. Dit deed ze met haar pony’s Casimir de Luxe (v. FS Champion de Luxe) en Golden Saco (v. D’Avranches). De negende prijs in deze rubriek was voor Senna Evers met Majos Cannon (v. Marchi) met een eindtotaal van 65,171%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook