Ga naar hoofdinhoud

Paar uitschieters subtop Moergestel

Foto Lonneke Ruesink

Op de subtopwedstrijd van Moergestel lag het niveau afgelopen zondag niet heel hoog. Een aantal combinaties viel op door hun behaalde scores, maar echte topscores bleven uit. De hoogste notering was voor Denise van den Dries. Met Argo (v. Krack C) reed ze in de Intermédiaire I 68,36% bij elkaar. In de Prix St. Georges werd ze nog zevende met 61,64%.

In het ZZ-Zwaar trok Jeanine Fiechter twee keer aan het langste eind. Met Mr. Big (v. Now or Never) won ze met scores van ruim 68% en 65%. Hiermee hield ze de concurrentie op grote afstand, in de eerste proef was het gat zelfs 5%.

Hans van Bedaf zette zijn zegetocht in de Prix St. Georges voort en won, dit keer met een score van 66,78%, met Bond’s Painting (v. OO Seven).
José van Haaren volgde op plaats twee en drie met Wich-tina (v. Riant) en Vince (v. OO Seven) en bleef met beide paarden net onder de 65%-grens. “Met Wich-tina ging ik ervoor om een gecontroleerde proef te rijden en dat pakte heel goed uit. Als ik die controle kan vasthouden en het nog wat spectaculairder kan maken, dan kan die score denk ik wel naar de 70%”, vertelt Van Haaren. “Met Vince had ik vooral een heel mooi drafstuk. In de galop mag ik hem nog wat scherper houden. In de stap verloren we punten, omdat we een onregelmatige pas tussendoor hadden. Hij bouwde spanning op, omdat we thuis al met de piaffe en passage bezig zijn. Ik weet dat dat kan gebeuren, dus dat vind ik niet zo erg.”

Van Haaren werd op de voet gevolgd door Dominique Filion en Zazou (v. Amsterdam).

Bekijk hier alle uitslagen
Lees woensdag meer over deze wedstrijd in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook