Ga naar hoofdinhoud

‘Papierloos’ jureren in Wereldbekerwedstrijden Dressuur

In Madrid werd in de Wereldbeker dressuur dit weekend voor het eerst officieel gebruik gemaakt van het 'papierloos' jureren. Dit houdt in dat de juryscores digitaal worden ingevoerd, en daardoor sneller beschikbaar zijn voor het publiek. Het systeem, genaamd eDressage, zal verder worden gebruikt tijdens de overige zes Wereldbekerwedstrijden in West-Europa en in de Finale in Göteborg.

Het systeem werd gecreëerd door een bedrijf uit München, Black Horse One. Dit is een bedrijf dat eerder, samen met het wereldwijde softwarebedrijf SAP, een app maakte om het publiek een proef te kunnen laten mee jureren. Ook maakte het bedrijf samen met FEI-jurylid Katrina Wüst het Degree of Difficulty systeem, waardoor Freestyle proeven eerlijker kunnen worden beoordeeld.

‘Papierloos jureren’

“Het vernieuwde papierloos jureren is ontstaan door feedback en suggesties van FEI-officials, ruiters en organisaties,” verduidelijkte Cora Causemann. Het onderging succesvolle tests tijdens verschillende CDI’s, waarop de FEI besloot het te gebruiken voor de Wereldbeker dressuur wedstrijden in West-Europa. “EDressage werkt met beveiligde en gecodeerde communicatie. De punten worden onmiddellijk doorgestuurd naar de dichtstbijzijnde server en de juryleden ondertekenen de protocollen direct op iPads,” vertelt Cora.

Voordelen

Een groot voordeel van het systeem, naast directe resultaten, is een reductie van zeven personen per wedstrijd, aangezien er minder mensen in de juryhokken nodig zullen zijn door eDressage. De snelheid van de resultaten kan ook de tijd tussen het einde van een proef en de prijsuitreikingen aanzienlijk verkorten en zo de betrokkenheid van fans vergroten. Na Madrid zal eDressage gebruikt worden in de Wereldbekerwedstrijden van Salzburg, Londen, Mechelen, Amsterdam, Neumünster, ‘s-Hertogenbosch en Göteborg.

Bron: Dressage-News/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook