Ga naar hoofdinhoud

Para-amazone Lotte Krijnsen klaar voor Lichte Tour

Lotte Krijnsen met Rosenstolz Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de subtopwedstrijd in Zuidwolde haalde Lotte Krijnsen zaterdagmiddag met Zarienta (v. Sir Sinclair) haar laatste winstpunten om de overstap van het ZZ-Zwaar naar de Lichte Tour te kunnen maken. "De slipjas hangt al klaar", reageerde ze blij, nadat ze ook nog eens de tweede proef op haar naam schreef.

Met haar andere paard Rosenstolz (v. Rotspon) maakt Krijnsen deel uit van het Paralympische kader en nam ze dit jaar deel aan het EK voor Nederland.
“Met Roosje had ik me op het NK en EK gericht. Met Zaartje wilde ik me daarom op de subtop concentreren. Zaartje verveelt zich snel in de para-proeven, waar toch wat langere lijnen in zitten. De subtop-proeven zijn moeilijker en dat gaat haar beter af.”

Verlamming
Krijnsen is bij de paradressuur ingedeeld in Grade IV. “Ik heb een verlamming aan mijn linker onderbeen en mijn rug loopt niet recht. Ik kan wel iets mijn linkerbeen gebruiken, maar er zit heel veel verschil tussen links en rechts. Het was altijd mijn droom om Lichte Tour te rijden en ik was stiekem wel jaloers op de pararuiters Sanne Voets en Frank Hosmar, die dat wel al deden. Nu mag ik dat ook, echt super.”

Alles nieuw
Vorig jaar was de combinatie nog actief in het Z2 en nu staat de overstap naar de Lichte Tour dus voor de deur. “Voor mij is dit allemaal nieuw en voor Zaartje ook. Toen ik haar kocht had ze een paar keer Z1 gelopen, meer niet. Het gaat wel echt heel snel nu, maar ze doet alles met gemak. De piaffe en passage pakt ze ook al heel goed op en de series om de twee ook. Ze loopt de Prix St. Georges-proef al heel goed door, dus we gaan snel over en dan kijken we wel hoe ver we komen”, besluit ze gedreven.

De eerste proef van het ZZ-Zwaar werd in handicap verreden met de young riders. De zege ging hier naar young rider Marjan Hooge die ruim 66% behaalde met Everlast Lindh

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook