Ga naar hoofdinhoud

Para dressuurteam voor Londen bekend

Het Para dressuurteam dat voor Nederland naar Londen gaat is bekend. Bondscoach Jeannette Wolfs heeft na drie observatiemomenten de namen van haar vier ruiters bekendgemaakt. Gert Bolmer en Petra van de Sande komen tijdens de Paralympics uit in Grade II, Sanne Voets in Grade III en Frank Hosmar in Grade IV.

Er zijn medailles te verdienen in de individuele proef, de Kür en met het team. Gezien de prestaties van de laatste maanden hoort Nederland tot de medaille-kandidaten.

Voor Petra van de Sande zijn het haar tweede Paralympics op rij. Ze komt uit in Grade II. In Hongkong 2008 was de amazone, die onlangs Nederlands kampioene werd in Grade II en de BMC Centaur Cup won, de beste Nederlandse met een vierde plaats in het individuele klassement. In China reed Petra het paard Toscane, waarmee ze twee jaar later in Kentucky wereldkampioen werd. Voor Londen is ze geplaatst met Valencia Z (v.Dream of Glory).

Routinier Gert Bolmer komt net als Petra uit in Grade II. Londen worden zijn derde Paralympics. In Sydney (2000) en Athene (2004) won hij individueel brons en behaalde zilver en brons met het team. Bolmer heeft al veel internationale ervaring en was er twee jaar geleden in Kentucky tijdens de Wereldruiterspelen ook bij, waar hij met het team vierde werd en in de Kür tweede. In Londen rijdt Gert Bolmer met Vorman (v. Jaromir).

Sanne Voets is geselecteerd met de merrie Vedet PB (v. Florestan I). De amazone is bezig aan een sterk seizoen, werd Nederlands kampioen in Hoofddorp en behaalde vele goede klasseringen tijdens de observatiemomenten. In de BMC Centaur Cup eindigde ze als tweede achter Petra van de Sande. Londen is haar eerste grote internationale kampioenschap.

Frank Hosmar (Haarle) is geselecteerd met Alphaville (v. Sandreo) en voor hem wordt het de eerste keer. Hosmar brengt ook de nodige internationale ervaring mee. Hij nam twee jaar geleden met succes deel aan de Wereldruiterspelen in Kentucky. Individueel won hij met zijn paard Tiësto zilver en brons en werd vierde met het team.

Bondscoach Jeannette Wolfs heeft met haar team op 10 en 11 augustus de laatste praktische training in Ermelo als voorbereiding op de Spelen. Als teamveterinair is Brenda Hoogelander aangesteld.

Bron: Horses/KNHS

2 reacties op “Para dressuurteam voor Londen bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.