Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe bondscoach voor Duitse para-dressuurruiters

Bernhard Fliegl. Foto: Dr. Tanja Becker/Equitaris

De Duitse pararuiters en -amazones beginnen 2023 onder leiding van een nieuwe bondscoach. Na een periode van twaalf jaar heeft Bernhard Fliegl het stokje overgedragen aan Grand Prix-amazone Silke Fütterer-Sommer.

Bernhard Fliegl was sinds 2010 actief als bondscoach van de Duitse para’s. Hij begeleidde hen naar prachtige successen op meerdere grote kampioenschappen. Onder zijn toeziend oog behaalden de ruiters en amazones in totaal 48 medailles op de Paralympische Spelen, Wereldruiterspelen en Europese kampioenschappen. Daaronder tien gouden, zeventien zilveren en 21 bronzen medailles. Fliegl ging eind 2022 op 58-jarige leeftijd met pensioen, maar blijft wel actief als privétrainer van de pararuiters en -amazones.

Fütterer-Sommer

De nieuwe bondscoach, Silke Fütterer-Sommer, genoot haar opleiding bij Willi Schultheis, Manfred Schmidtke en Hans Rueben, alsook bij Arthur Kottas-Heldenberg, voorheen eerste Oberbereiter bij de Spaanse Rijschool. Fütterer-Sommer leidde meerdere paarden op tot Grand Prix-niveau en kreeg in 2007 de Goldene Reitabzeichen uitgereikt. Voor haar nieuwe taak brengt de 53-jarige een bult aan ervaring. Onder haar privéleerlingen schaart zich ook Paralympisch bronzen Regine Mispelkamp.

Bron: Pferd Aktuell

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.