Ga naar hoofdinhoud

Paralympische medaillewinnaars gehuldigd

Huldiging paleis Noordeinde Foto: TeamNL

De medaillewinnaars van het Paralympische team zijn woensdag in de Grote Kerk in Den Haag gehuldigd door vice-premier Lodewijk Asscher. 'Gouden' Sanne Voets werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Aansluitend ontvingen koning Willem Alexander en prinses Margriet de medaillewinnaars op Paleis Noordeinde in Den Haag. 

Minister Asscher verving premier Mark Rutte, die vanwege de gewijzigde planning van de Algemene Beschouwingen af moest afzeggen. De minister-president heeft de atleten wel uitgenodigd op een ander moment langs te komen op het Catshuis. Asscher sprak de winnaars toe: “Jullie hebben er kei- en keihard voor gestreden. Bloed, zweet en tranen. Namens het hele kabinet en heel Nederland bedankt voor de mooie sportmomenten en de enorme medailleoogst.”

Nederland veroverde 62 medailles in Rio: 17 keer goud, 19 keer zilver en 26 bronzen medailles. De hippisch ploeg nam hiervan 7 medailles voor haar rekening. De gouden medaillewinnaars kregen van staatssecretaris van VWS Martin van Rijn een lintje en zijn daarmee benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De sporters die al eerder een Koninklijke Onderscheiding hadden ontvangen, kregen een aparte onderscheiding in de vorm van een beeldje.

Assistent chef de mission Esther Vergeer zette samen met sponsor EY de coaches van de paralympische sporters in het zonnetje en bedankte hen voor hun rol in de successen. Chef de mission André Cats sloot af. “Ik ben geweldig voldaan in het vliegtuig naar huis gestapt”, sprak hij de sporters toe. “Bedankt vanuit de bodem van mijn hart, het is was een groot genoegen jullie chef te zijn”.

 

Bron: TeamNL / Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook