Ga naar hoofdinhoud

Paralympische medaillewinnaars gehuldigd

Huldiging paleis Noordeinde Foto: TeamNL

De medaillewinnaars van het Paralympische team zijn woensdag in de Grote Kerk in Den Haag gehuldigd door vice-premier Lodewijk Asscher. 'Gouden' Sanne Voets werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Aansluitend ontvingen koning Willem Alexander en prinses Margriet de medaillewinnaars op Paleis Noordeinde in Den Haag. 

Minister Asscher verving premier Mark Rutte, die vanwege de gewijzigde planning van de Algemene Beschouwingen af moest afzeggen. De minister-president heeft de atleten wel uitgenodigd op een ander moment langs te komen op het Catshuis. Asscher sprak de winnaars toe: “Jullie hebben er kei- en keihard voor gestreden. Bloed, zweet en tranen. Namens het hele kabinet en heel Nederland bedankt voor de mooie sportmomenten en de enorme medailleoogst.”

Nederland veroverde 62 medailles in Rio: 17 keer goud, 19 keer zilver en 26 bronzen medailles. De hippisch ploeg nam hiervan 7 medailles voor haar rekening. De gouden medaillewinnaars kregen van staatssecretaris van VWS Martin van Rijn een lintje en zijn daarmee benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De sporters die al eerder een Koninklijke Onderscheiding hadden ontvangen, kregen een aparte onderscheiding in de vorm van een beeldje.

Assistent chef de mission Esther Vergeer zette samen met sponsor EY de coaches van de paralympische sporters in het zonnetje en bedankte hen voor hun rol in de successen. Chef de mission André Cats sloot af. “Ik ben geweldig voldaan in het vliegtuig naar huis gestapt”, sprak hij de sporters toe. “Bedankt vanuit de bodem van mijn hart, het is was een groot genoegen jullie chef te zijn”.

 

Bron: TeamNL / Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook