Ga naar hoofdinhoud

Parzival in kliniek vanwege hartritmestoornis

Dressuuramazone Adelinde Cornelissen zal tijdens CHIO Rotterdam niet in actie komen met haar toppaard Jerich Parzival. Haar kampioenspaard staat op dit moment in de Universiteitskliniek in Gent, waar hij is behandeld vanwege een hartritmestoornis.

Bondscoach Wim Ernes zegt hierover: “Ik kan niet over Adelinde Cornelissen en Parzival beschikken. Parzival had conditionele klachten, hij kon het werk niet volhouden en was niet zo actief als gebruikelijk. Teamveterinair Jan Greve heeft hem afgelopen zaterdag onderzocht. Jerich Parzival bleek hartritmestoornissen te hebben, hij is doorverwezen naar de Universiteitskliniek in Gent naar Prof. Gunther van Loon. Parzival is maandag met succes behandeld, heeft Van Loon ons laten weten. Jerich Parzival zal nog een paar dagen in Gent blijven en volgens Jan Greve zal het herstel dan nog enkele weken duren. Daarna kan de training weer rustig opgepakt worden.”

Adelinde Cornelissen krijgt deze dagen met ernstige tegenslagen te maken. Afgelopen zondag overleed het halfbroertje van Parzival, Galahad, aan koliek. De amazone had de ruin, die ze in januari 2012 voorstelde op de KWPN Hengstenkeuring, aangeschaft met het oog op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook